Month: January 2012

shame shame ler…

cam mana ada orang tahu ni??

aduhhhh

oooh, damn….

Advertisements

syukur, Alhamdullilah…

tq to Allah, masih memberiku peluang dan menumpang dibumiNya yang fana ini..
masih ada peluang untukku kembali padaNya..
masih ada peluang untukku bersyukur kepadaNya…
masih ada peluang untukku mengenaliMu…
Alhamdullilah.. syukran…

harini 80% nyawa aku hampir melayang disebabkan orang lain dan mungkin bukan rezeki aku lagi, menemuiNya dalam masa terdekat..
masih banyak amalan yg belum kukutip sebagai bekalan dimasa hadapan..
masih banyak lagi ilmu agama yg perlu kupelajari..
dengan kejadian yang berlaku, banyak pengajaran yang dapat kutitipkan..
semoga aku tdak menjadi orang yang lupa diri, lupa agama, lupa keluarga..

Ya Rabbi, Engkau Maha Besar..
jika terjadi sesuatu kepadaku, permudahkanlah perjalananku, tidak membebankan sesiapa, tidak menanggung hutang yang banyak..
dan sesungguhnya, aku tawakal, redha dan aku berserah padaMu…

semoga kalian2 semua, mendapat lindunganNya… Alhamdulillah…

p/s: masih terasa ketraumaan…

luahan hati malam ni

hehe,
aku kangen sama kamu…

aku pun xtau apa jadi ngan aku sekarang.. rindu tapi tak tau pada siapa..
hidup rasa kosong…

please make me bz to forget him, surely…

maybe ada seseorang dah berjaya mencuri hati aku ni kot, itu aku, tapi dia? semoga ada sinar untukku.. ­čÖé

hello 2012


as usual after a while xde update, this is 1st entri for 2012.. hehe

anyway, happy 2012 guys..

for this 2012, i’ve been started with holiday…. so mood yang ada mood nak bercuti je.. hehe

let me story the list i shall do for 2012..

target: settlekan hutang rumah before may 2012, mean dapat bonus je, nak clear sume utang renovate rumah… dalam erti kata yang lain, xboleh foya2 lagi tahun ni..

planning: bulan 3 pi china follow api indon survey barang2 kedai…

maybe akan achieve target nk gi travel oversea before 30’s,,, x pergi pun xpe masih ada 4 years to achieve.. heheehe

financial: masih xstabil lagi, tapi klu target berjaya bulan 4 ni, mean that i had extra bugs every month… yahoo… insyaallah, rezeki Allah ada di mana.. so bila ada lebih, nak buat lagi banyak investment… maybe nak beli gold, then tambah saham sikit, next year bila umur panjang baru nak cari umah… hoping that before 30’s i had all this for back up myself if anything happen in future.. kita merancang, tapi Tuhan dah tetapkan ketentuan untuk kita.. tawakal, muhasabah diri…

tukar kereta, tu masih dlm planning, xconfirm lagi, nak gak ada kereta yang lagi selesa dari skarang, klu ada rezeki, hoping klu dapat, lepas ni memang xnak dah tukar kereta..

untuk diri sendiri pulak: nak bersenam selalu untuk lebih sihat, 2011, banyak sangat xsihat, nak jaga pemakanan yang lebih teratur, cukup rehat, 4 bulan skali holiday.. itu bonuslah klu achieve target.. hehe

bersenam bukn untuk kurus hokeh, tapi nak sihat……. 2011 xde langsung aktiviti yang berpeluh..

untuk famili pulak: nak jadi anak / kakak / adik / cucu / anak buah yg baiklah… spend masa banyak dengan dorang.. sometimes no need to investment money / goods to them, just share your sweet with them.. inysaallah, ramai sayang..

bf : masih xde.. 4 month yang sepi tapi happy.. yes, i admit boring lah xde orang nak teman. nak layan kerenah aku yg mengada2 ni.. nak buat macam mana, jodoh xde.. tak nak berharap sangat, aku yg parah kang.. so far mood nak kawen takde dah, kadang2 je rasa bosan melampau..

study : as usual, until june.. i’m gonna bz with assignment & paper… haritu rasa nak muntah asyik kelas je, now dah boleh terima, rasa teruja nak sambung lagi tinggi.. then buktikan kt semua, aku boleh buat.. insyaallah…

kerja: baru 2 ari masuk kerja, masih xbanyak, tggu kak yati masuk keje,, maybe ada projek baru. bestlah.. semoga aku makin sukses dengan kerjaya dan jadi budak baik kt opis..

amboi, berjelalah pulak kali ni.. oklah, nanti sambung. nak tido balik..
good nite, Assalammulaikum..