Month: May 2013

my trip to jogja

day 1:
smpai dah gelap, so letak je barang kt Pan Family, straight gi Malioboro street
naik kuda gi alun-alun kidul

day 2st:
– borobudur (ruginya tak bawak student card), ticket RP190,000
lunch kt sekar kedaton restaurant.. highclass sikit, tp saja nak rasa royal food.
– merapi, ticket rp 3,000 (naik jip pergi atas, rp 250,000)
– prambanan (sampailah dorg tutup), tak ingt pulak bayar brapa (gunakan indonesian guys yg follow kitorg, rasanya dalam rp 30,000 je..

malam gi massage – full body rp325,000 kt siska salon.. hihi
dinner kfc, balik hotel.

day 3:
– gunung kidul – water rafting at Gua Kalisuci, serious best.. price 65,000.. habis lencun semua
lunch kt restaurant biasa je.. xsmpai rp 20k pun habis..
– pantai pulak, pantai kukup n pantai sanduk.. pantai kukup terbaik.. serious cun gila view kt sini… kawan2 yg pernah gi tanah lot bali, sini lagi cantik.. memang suci lagi..
smpai bandar dah malam, lepak kt shopping mall je, Plaza ambarrukmo. layan movie Java Heat (pelakon omputih dia berlakon dlm twilight. tak tau nama).. best jugak.. khusyuk mak tgk.. lepas tu lepak minum starbucks

day 4:
jalan2 dalam bandar je, pergi kraton (biasa je, xsemua tmpt boleh masuk, byk lukisan ngn batik), shopping kebaya batik, brownies kt amanda dan beli kuih bakpia 25.
pukul 1 lebih dah smpai airport.
check in je barang terus gi lepak kt restaurant dalam tu smpai nk muntah.. panas sgt..

p/s: gambar kan see from my instagram/ fb ok.. hihi..

Advertisements