Month: October 2015

Life is full of suprise

Al Fatihah for my late grandma, she has passed away on last Saturday 24/10/2015 at 5.36 pm…

She’s been discharged from IJN on Friday and passed away at GH on Saturday..

Life is full of surprise right?

Sempat arwah balik walaupun sehari, segala penderitaan yang ditanggung telah berakhir dan kami semua dah tak larat nak tengok nenek menanggung kesakitan, kalaulah sakit tu boleh dipindahkan, we are willing to take some…

really missed you Nek.. semoga Allah rahmati rohmu dan mereka yang telah tiada. ALfatihah

alahai jerebu….

21-10-2015 3-53-08 PM
home to office only take 10 minutes to arrived, API at my home is 181.. damnnn.. ada orang bangang cakap gombak tu jauh, bongok.. korang tu yang duk ntah ceruk mana taktaw..
API Status
0-50 Good
51-100 Moderate
101-200 Unhealthy
201-300 Very Unhealthy
>301 Hazardous

This year memang paling worst, almost a month in haze and now feel so drown when outside. Jerebu kuat sehebat abg bijan kegemaran ramai rakyat Malaysia..

Ingatkan dah habis, tapi masih ada.. 

Ingatkan nak turun, tapi masih berkuasa..

The bad news is the haze will remain until next year, and now my throat slightly  not feeling well.. Not now Rina, not now please!!

p/s: Minum air putih banyak rina, bukan kordial rutbir f&n yang muka liyana jasmay tu, yang aku baru je taw tu dia lepas berpuluh² ribu gelen dah menelan.. hoh!!

A0114141-03_TRUE_1_760x760
mesti kaya hasil endorsement ni. hehe

plan tak jadi lagi :p

my cousin ask me to accompany him to Italy October next year (bayar sendiri hokeh), now i need to reschedule everything again, and not sure how many days to go now.. Italy is my first choice but now i think my plan will be change again fortunately my ticket has not change yet. hahahah..

plan this friday to go the KLM office, however will see how.. my boss yang sakit hati, membongak jo kojo.. hahaha

and this is my 8th revision.. hoh!

Itinerary
Day 1 – Wed 9
Off Taman Melati
Off from kl Sentral
11.49 pm Departure from KLIA
Day 2 – Thu 10
6 am Transit to Amsterdam
8 am Off to Zurich
Day 3 – Fri 11
Zurich
Day 4 – Sat 12
Zurich
Day 5 – Sun 13
Munich
Day 6 – Mon 14
Munich
Day 7 – Tue 15
Prague
Day 8 – Wed 16
Prague
Day 9 – Thu 17
Berlin
Day 10 – Fri 18
Berlin
Day 11 – Sat 19
Hannover
Day 12 – Sun 20
Cologne
Day 13 – Mon 21
Brussels
Day 14 – Tue 22
Amsterdam
Day 15 – Wed 23
Amsterdam
Day 16 – Thu 24
Amsterdam
Day 17 – Fri 25
off to Airport
Depart from Amsterdam to Kul
Day 18 – Sat 26
KUL
ERL to KL Sentral
KL Sentral – Taman Melati

I’m not sure if i have enough time to go to Brussels or should i skip that and spend more time in Amsterdam or surroundings area? As this is my first solo trip and first trip to Europe, i need a feedback from expert.. I know it’s quite full my itinerary and look very tied but i’m alone and normally i do not plan activity or place to go, so i think it might be OK for me.. i do not have time to stay long at some place and  i don’t rushing to go to the next place..

but now i’m scared, if i get offer to continue further study and exam clash in March.. i’m die..  hahaha

Hopefully i will successful go to KLM office this friday as planned, wish me luck! ;p

bored Monday

Monday, is the day mostly people hate, including me. now counting for Friday. hahahahah

8f47a4757543129e955a62ede0949569

another day that I’m count is pay day.. I thought that after end my ASB loan, I will rich to have extra, however it’s still not enough to fulfil me.. damn Rina… Please behave ler Rina oi.. I need angel guardian… huhu

105218cthnvco4nnynecgk

Yang pokai,

Rina

kisah semalam

FB_IMG_1444362902736

above statement, totally not my mom.. hoh!! mata plastik tu..

my dad a.ka. Encik Ramli better, open and more understanding. but my mom a.k.a Kak Ana have other advantage hokeh, power in kitchen, sporting morting gitu.. Chef mana² pun kalah dengan beliau.. Macam mana pun, this two person i love so much and i cannot imagine how to live without them when they gone someday.. however Mati itu pastikan.

ooh, back to said title.. Yesterday after finished my yoga class (powerkan?) lapo (antu punya perut), so pergilah tapau food kat kedai somewhere nearest Puteri Idaman tu.. Dah order duduk tepi pegang fon nak call Encik Ramli, makcik kedai tu tegur…

macam ni dialognya

Makcik N: Keja Melia ke? (based on shirt i wore last night)

me: tak..

Makcik N: Anak Ana kan?

me: Ye (tapi dalam hati, demmmm,, i dah gemuk lagi macam kak ana ke? muka i confirm² copy paste Encik Ramli mustahil ada rupa Kak Ana, badan je ikut keturunan denoso Kak Ana)

Lepastu makcik tu tanya lagi banyak soalan dan kenal everyone kat rumah i.. in the end, aku tanya makcik ni siapa ea? sumpah tak kenal (yang ni cakap dalam ati).. Lepastu makcik tu cakap, Rosli tu pun lama dah kat sini.. eh siapa Rosli?? Bapak aku Ramli.. hoh!

yeah, i admit i do not mingle with orang kampung, only in my house area saja, itupun limit smpai rumah nenek je, takpun duduk rumah tido, tv dan makan.. adakah ini punca kegemukan saya? huh.. salahkan Kak Ana masak sodap2 hinggo menjilat jari.

so bila balik tanya kak Ana, ibu kenal Makcik Noni tak.. I know a few her circling friends yang sangatlah kelakar bila Kak Ana cerita waktu zaman kegemilangan beliau. tapi yang ni tak pernah kenal pun.. terus Kak Ana tarik muka, dan terus cakap ibu tak suke dia, kecik² suka ejek ibu, pastu bangga diri kata cantik, idung mancung.. seriously, i thought people like this wujud zaman aku membesar, rupanya golongan PPRT ni dah lama wujud kot, dari zaman jahiliyah gitu… Syukur saya masih ada kawan sekolah yang sangat best, Siti Khadijah Ismail nama beliau.. sangatlah friendly user.. hihi. Sangatlah jeles dengan beliau waktu kecik² pasal dia ada adik perempuan tapi takdelah sampai hasad dengkikan..

so dibawah ni gambar sewaktu aku dan sikembar dua orang tu mempau Kak Ana di hari raya yang bahagia itu..

yang gemuk ini mestilah saya, in the middle is my only sister yang muncul ada waktunya.. haha, however somewhere in my heart there is place for her, blood is thicker than water kan? dan yang cantik duduk tersenget itulah mestilah my mother a.k.a Kak Ana yang sibuk nak kawen ngn orang Indonesia a.k.a Encik Ramli walaupun atuk ngan nenek dah ada calon untuk beliau ketika itu… kalau tak mana datang budak kacukan yang tengah taip cerita nikan?? hmm, ok now, siapa kata Kak Ana tak cantik? gwe libas lu karang..

20150720_223611

yang cantik waktu kurus,

rina

yang dah gemuk, cantik little² only,

rina jugak…

p/s: orang cantik tak cakap dia cantik kot… perasanlah rina jugak tu

H O H !!

semalam carut harini kita happy

Semalam yoga sampai nak separuh mati, harini terlajak bangun sudah…

bawak vespa macam nak gila, parking haram, lari scan mata turun bawah balik baru pergi parking motor.. hihih. kerja gila..

and tomorrow is P U B L I C  H O L I D A Y!!! hELL YEAH!!!

and today AO belanja nasi lemak beliau masak, bekal from mother and macam² makanan lagi.. so camne nak kurus rina oiii??

keep-calm-tomorrow-is-holiday-1
tq G

P/s:  tak nampak pun Mr B arini.. hmmmmm