short trip with my besties

miss them so much.. bila mau ketemu lagi dong??

“The best things when travel not the location but people you travel are” rina said in her fesbuk..

as usual my besties for holiday, Norul Hidayah a.k.a Oluq, Yazid Johary a.k.a Yaya and Muhammad Majid a.k.a Mamat.. and i don’t know how many times now we spend time together… love this people so much..

This plan actually after raya, baru teringat tak cerita lagi. hehe.. and macam biasa main planner aku ler siapa lagi… tapi bila sampai sana yang buat kerja dorang semua, aku tido je.. sedap gila cuaca tu, nyaman sih.

First plan 1 night Cameron Highlands and 1 night at Pangkor but unfortunately Mamat cannot take leave on monday.. so kesianlah weollss semua cause weollss semua menumpang kasih kereta mamat.. so the trip become 2 days 1 night trip only.. and still happy ending..

Nama janji melayu, kata nak pergi early morning, tapi dekat pukul 9 jugak baru muncul kat Gombak and terus bergerak ke destinasi.. sempat Kak Ana gosip sebelum keluar, “yang belakang sekali tu (Yaya bawak handbag chanel, ko rasa??) pondan ke?? ” hahahahahaha.. tak menahan Kak Ana nak gosip cuollsss..

Breakfast at RNR Tapah and after that terus pergi Capthorne Hotel. Aku siap telan pil mabuk dan tido, pasal tak kuasa nak layan jalan senget benget kat cameron tu… ikut hati i don’t like cameron dan siap angkat sumpah takmo pi sana dah.. kalau ada helikopter gi sana baru i pergi. tapi bapak i bukan Bijan.. so naik jelah kereta. hahaha..

Slow check in, our apartment is ready to enter tapi nampak macam tak maintain properly.. kotor.. ish.. tak pandai ler dorang ni jaga nama hotel, astro tak boleh pakai, lantai dapur melekit, toilet.. ishh geli mak.. takde standard ler dorang ni..

Nak cerita si mimie and oruq (bukan nama sebenar) beriya² nak pergi jogging, briskwalk bagai, aku yang gemuk ni malaslah nak join. In the end nak pergi kedai kat bawah Capthorne tu, budak gemuk nilah yang pergi.. yang lain haram, malas jalan katanya.. cett.. citer serupa yenna..

Oklah jalan dari buat kerja dapur, so sementara budak gemuk ni pergi beli sayur, mereka² yang tinggal ni buatlah kerja² orang dapo..

FB_IMG_1443663949925
Inilah lunch kami… makanan musim sejuk katanya
IMG-20150815-WA0016
Ni lunch
IMG-20150815-WA0012
Mama kami, Yaya
IMG-20150815-WA0013
Muka kenyang + happy.. yang depan sekali tu paling happy. Lepas makan tidur.. haha
IMG-20150904-WA0009
Yang ni i rasa lepas breakfast the next day. tak taw bila dorang amek… setan… hihi

Aksi² posing depan apartment before check out

FB_IMG_1443663935926

IMG-20150815-WA0006  IMG-20150816-WA0007 IMG-20150817-WA0000

IMG_20150816_131010
“I hate stairs and i don’t drink tea”, Rina said in her instagram  ^_^
IMG-20150926-WA0004
ni kat ladang teh Sungai Palas, lain kali tak hingin nak pergi.. .. haha

Puas makan stoberi, puas makan jagung mutiara, puas makan honey sweet potato, so geraklah balik KL, nak turun tu punyalah banyak kereta… Balik sempat singgah Yik Mun Restaurant, pau yang terkenal kat Tanjung Malim..

Below is the cost for 2 days 1 night at Cameron.. This not included we spend at kedai runcit, sayur²an, strawberry, corn, pasar malam semualah..

Fee Perpax
Itinerary
Day 1: 15th
Off from KL
petrol 80.00 20
Tol (Duke Highway – Jln Duta – Tapah) 21.40 5.4
Off to Cameron Highlands
Check in Copthorne Hotel CH 396.44 99.1
Day 2: 16th
Off to KL
Petrol 30.00 7.5
Tol (Tapah – Jln Duta -Duke Highway) 21.40 5.4
497.84 124.5

so until we meet again, Miss you all!! Eleh, macamlah tak jumpa kat whatapps.. 🙂

Thank you Mamat for the driving skill sambil berleter tak berenti..

Thank you Yaya for the wonderful food

Thank you Norul to be assistant for Yaya..

Thank you guys give me sleep like in heaven..

Thank you to be my besties in this world..

FB_IMG_1441843798882

Thank you again and love you guys forever.. mmuahhh

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s