Category: Travel

plan tak jadi lagi :p

my cousin ask me to accompany him to Italy October next year (bayar sendiri hokeh), now i need to reschedule everything again, and not sure how many days to go now.. Italy is my first choice but now i think my plan will be change again fortunately my ticket has not change yet. hahahah..

plan this friday to go the KLM office, however will see how.. my boss yang sakit hati, membongak jo kojo.. hahaha

and this is my 8th revision.. hoh!

Itinerary
Day 1 – Wed 9
Off Taman Melati
Off from kl Sentral
11.49 pm Departure from KLIA
Day 2 – Thu 10
6 am Transit to Amsterdam
8 am Off to Zurich
Day 3 – Fri 11
Zurich
Day 4 – Sat 12
Zurich
Day 5 – Sun 13
Munich
Day 6 – Mon 14
Munich
Day 7 – Tue 15
Prague
Day 8 – Wed 16
Prague
Day 9 – Thu 17
Berlin
Day 10 – Fri 18
Berlin
Day 11 – Sat 19
Hannover
Day 12 – Sun 20
Cologne
Day 13 – Mon 21
Brussels
Day 14 – Tue 22
Amsterdam
Day 15 – Wed 23
Amsterdam
Day 16 – Thu 24
Amsterdam
Day 17 – Fri 25
off to Airport
Depart from Amsterdam to Kul
Day 18 – Sat 26
KUL
ERL to KL Sentral
KL Sentral – Taman Melati

I’m not sure if i have enough time to go to Brussels or should i skip that and spend more time in Amsterdam or surroundings area? As this is my first solo trip and first trip to Europe, i need a feedback from expert.. I know it’s quite full my itinerary and look very tied but i’m alone and normally i do not plan activity or place to go, so i think it might be OK for me.. i do not have time to stay long at some place and  i don’t rushing to go to the next place..

but now i’m scared, if i get offer to continue further study and exam clash in March.. i’m die..  hahaha

Hopefully i will successful go to KLM office this friday as planned, wish me luck! ;p

Hi October!

Eh, tak perasan dah Oktober.. owh, damn my external audit will be in a month je lagi…. fuhhh.. Relaks Rina, Rina relaks…

saja nak throwback memori kisah silam brercuti dengan mereka² yang best…

2012

Taman Negara dengan kawan² Komputer, Kawan Office, Kawan Poli, Kawan Sebaya, hanak hikan dan kawan² Norul who will becoming my friends also….

534725_468101043228240_294080188_n 155978_468102089894802_1658127280_n

Kem Semai Semoi  – Office trip

IMG-20130312-WA0002
First time tengok dia ni, siyes nyampah.. sotong sangat tapi x segedik Ayam (bukan nama sebenar).. Dah nak balik terus jadi kawan, dalam bas siap berpantun² bagai.. tak sangka dia best..
2013

IMG_20130305_213239
first trip dengan gegirl ni.. sangatlah best pasal ada beliau

IMG_20130313_015919
Saigon – with Office Mate.. Semua pun gila², macam² perangai especially me.. hehe

IMG_20130508_225910
This time first holiday dengan Mamat and Felix, his student yang kuat bercakap macam Lecturer dia jugak.. hahaha.. Mamat pun best, memang sangat ler kaki jalan

20131027_110310
Kuching, sorang lagi pondan gak, but i tak berkenan.. hauk

IMG_20131219_010832
Miri, first time jumpa Boboy eh Maisie Nur.. Dia sangatlah best.. Carut orang paling best. Kelako
IMG-20150422-WA0003

IMG_20131103_214403

IMG_20131219_003354
Brunei.. Maisie nur tak ikut
2014

2014-02-24 14.32.29
Nami Island – Jumpa budak Tyra yang sangat berani.. suka dia. comel je.

IMG_20140108_090644
Jeju / Busan

C360_2014-03-01-10-07-04-084
Bali dengan Yaya

20140829_172956
Langkawi / Perlis – Lepas Yaya diberhentikan kerja atas kesukaan hati cuti ikut hati. haha

IMG-20141024-WA0007
Sabah – Oluq tak sampai lagi. So bawak dia jalan²
2015

Lombok  with Oluq and Mamat

IMG-20150328-WA0004

20120103_212100    IMG-20150402-WA0008

Mamat

go home early, we continue our journey to Bali.IMG-20150402-WA0003

And then Cameron (Please refer previous post), that’s why i need vacation now. It is the time now..

Tips: Trip with friends will make it better if you have contra attitude like me and Oluq or Yaya, Mamat also. I have no passion for waiting, when travel i’m not details what should you do, i just plan the bigger picture, the place we have to go that’s all. and i’m bitch sometimes. iye meh sometimes? bukan everytime ke? hihi..  That’s why i love them, They know me well.. [^_^]

short trip with my besties

miss them so much.. bila mau ketemu lagi dong??

“The best things when travel not the location but people you travel are” rina said in her fesbuk..

as usual my besties for holiday, Norul Hidayah a.k.a Oluq, Yazid Johary a.k.a Yaya and Muhammad Majid a.k.a Mamat.. and i don’t know how many times now we spend time together… love this people so much..

This plan actually after raya, baru teringat tak cerita lagi. hehe.. and macam biasa main planner aku ler siapa lagi… tapi bila sampai sana yang buat kerja dorang semua, aku tido je.. sedap gila cuaca tu, nyaman sih.

First plan 1 night Cameron Highlands and 1 night at Pangkor but unfortunately Mamat cannot take leave on monday.. so kesianlah weollss semua cause weollss semua menumpang kasih kereta mamat.. so the trip become 2 days 1 night trip only.. and still happy ending..

Nama janji melayu, kata nak pergi early morning, tapi dekat pukul 9 jugak baru muncul kat Gombak and terus bergerak ke destinasi.. sempat Kak Ana gosip sebelum keluar, “yang belakang sekali tu (Yaya bawak handbag chanel, ko rasa??) pondan ke?? ” hahahahahaha.. tak menahan Kak Ana nak gosip cuollsss..

Breakfast at RNR Tapah and after that terus pergi Capthorne Hotel. Aku siap telan pil mabuk dan tido, pasal tak kuasa nak layan jalan senget benget kat cameron tu… ikut hati i don’t like cameron dan siap angkat sumpah takmo pi sana dah.. kalau ada helikopter gi sana baru i pergi. tapi bapak i bukan Bijan.. so naik jelah kereta. hahaha..

Slow check in, our apartment is ready to enter tapi nampak macam tak maintain properly.. kotor.. ish.. tak pandai ler dorang ni jaga nama hotel, astro tak boleh pakai, lantai dapur melekit, toilet.. ishh geli mak.. takde standard ler dorang ni..

Nak cerita si mimie and oruq (bukan nama sebenar) beriya² nak pergi jogging, briskwalk bagai, aku yang gemuk ni malaslah nak join. In the end nak pergi kedai kat bawah Capthorne tu, budak gemuk nilah yang pergi.. yang lain haram, malas jalan katanya.. cett.. citer serupa yenna..

Oklah jalan dari buat kerja dapur, so sementara budak gemuk ni pergi beli sayur, mereka² yang tinggal ni buatlah kerja² orang dapo..

FB_IMG_1443663949925
Inilah lunch kami… makanan musim sejuk katanya
IMG-20150815-WA0016
Ni lunch
IMG-20150815-WA0012
Mama kami, Yaya
IMG-20150815-WA0013
Muka kenyang + happy.. yang depan sekali tu paling happy. Lepas makan tidur.. haha
IMG-20150904-WA0009
Yang ni i rasa lepas breakfast the next day. tak taw bila dorang amek… setan… hihi

Aksi² posing depan apartment before check out

FB_IMG_1443663935926

IMG-20150815-WA0006  IMG-20150816-WA0007 IMG-20150817-WA0000

IMG_20150816_131010
“I hate stairs and i don’t drink tea”, Rina said in her instagram  ^_^
IMG-20150926-WA0004
ni kat ladang teh Sungai Palas, lain kali tak hingin nak pergi.. .. haha

Puas makan stoberi, puas makan jagung mutiara, puas makan honey sweet potato, so geraklah balik KL, nak turun tu punyalah banyak kereta… Balik sempat singgah Yik Mun Restaurant, pau yang terkenal kat Tanjung Malim..

Below is the cost for 2 days 1 night at Cameron.. This not included we spend at kedai runcit, sayur²an, strawberry, corn, pasar malam semualah..

Fee Perpax
Itinerary
Day 1: 15th
Off from KL
petrol 80.00 20
Tol (Duke Highway – Jln Duta – Tapah) 21.40 5.4
Off to Cameron Highlands
Check in Copthorne Hotel CH 396.44 99.1
Day 2: 16th
Off to KL
Petrol 30.00 7.5
Tol (Tapah – Jln Duta -Duke Highway) 21.40 5.4
497.84 124.5

so until we meet again, Miss you all!! Eleh, macamlah tak jumpa kat whatapps.. 🙂

Thank you Mamat for the driving skill sambil berleter tak berenti..

Thank you Yaya for the wonderful food

Thank you Norul to be assistant for Yaya..

Thank you guys give me sleep like in heaven..

Thank you to be my besties in this world..

FB_IMG_1441843798882

Thank you again and love you guys forever.. mmuahhh

europe trip – planning yang tak habis²

This is my 2nd post regarding europe..

Disebabkan kebijaksanaan dan kerakusan abang bijan dan kak rossy, ringgit malaysia jatuh mencanak² dan aku antara orang yang tersepit didalam kemelut yang dicetus oleh mereka. Terima kasih kepada mereka berdua kerana menambah jurang² yang semakin dalam ini.

FB_IMG_1438671413740

Oleh sebab isu politaik yang dicetuskan mereka, i’ll decide to go for short trip. Actually ticket tak pergi tukar lagi, hehe.. Plan nak pergi jumaat ni office KLM, tu pasal keje jumaat ni, kalau tak keje takut tak bangun. hoh! Nak buat online tak boleh pulak, dia tukar untuk semua, so let me go their office for better understanding. Tapi taktau lah kalau sampai office dorang tiba² decide nak pergi lama.. tungguuuuu

imagesCAMC4EDV

P/S: looking for it.

Maju maju, ayuh kita maju…….

tq MR G for the picture

next trip

My next trip will be my biggest  challenge for me and to complete my wishlist before turn 30 years old, (but actually i change my plan already so not wishlist before 30’s but after 30’s,)  solo trip to Europe. My ticket have been bought for this December on my birthday but i would like to change it to January/February 2016. Reason for me to change the date due to budget constraint and i want to have new experience as solo traveller. Insyaallah my hutang will gone by January. so February tu kayalah sikit. hihih. So my other colleagues will going first on December and please enjoy your trip guys.

586-map-eu-debt

So first thing i have to do to reschedule my ticket and i have call KLM but i do not have date yet when i call that time. but now i have a date and to proceed this next month. hihi.

my itinerary complete for hotel and transportation for inter country only. Once Eurolines timetable been issued i will proceed for next action.

Why i choose Eurolines, this is the cheaper bus packages for 30 days only cost me euro 340 in low season instead i go for peak season for 15 days packages it cost me euro 375.. That’s why i plan ahead for better experience. Dah alang²kan, amek sebulan cuti ler. siapa berani nak join? tapi kena amek waktu hari biasa tak boleh peak season macam Disember.

for accommodation the cheapest i get is euro 10 for female dorm / perpax. murah kot..

So Europe, wait for me!

Wish me there, Insyaallah.

I’ll update once i confirm all. so see you soon guys.

rasanya berabuk lagi ler belog ni. hihi.

p/s: korang rasa partner in crime myolls tu join tak?? hhihi.. Calling for Norul!!

Shopping at Saigon

I have no update in any social media for this trip. pissed off with MF. i hate u.. hehe

I’ve been to Saigon on 12th – 14th April for second time. Again. and shopping again. ,..

and this trip only shopping, eating, sleeping.. that’s all. hahah. nothing to update cuolls.

spent almost MYR 1k. from 2 bag to 4 bag. you see how my bag beranak pinak kat sanakan? hihi

what i most likely to shopping here, you can use ringgit in Ben thanh market area.. So just change about 500myr to dong (I think 2 m++) and the rest just bring MYR less than 7 hunded i think. And bring back home MYR 100++ and dong 100k++ home. hehehe

This trip AO invited me to join her and her family and promise that i got my own room in apartment she rent. TQ AO for inviting me.

Before this i bought about 10 or 12 baju kurung and 5 just for myself. but this trip i bought many telekung for ipar duai, mommy, step mom and future mother in law.. ouchhh.

and the best things when we go with family, food all been cover. Thank you AO. you are the best!!

so enjoy my picture below.

my room in Sedona Suites and apartment. Serious comfortable
my room in Sedona Suites and Apartment. Serious incredible comfortable
20150412_182736
Ben Thanh Market from my window
20150412_205340
night view
20150412_205848
shopping time
20150412_205853
Lovely AO…
20150412_214926
a few hotel in Malaysian street
20150412_214954
Halal Restaurant in Malaysian Street

Quite expensive food kat sini. So nk jimat cari ler kedai2 kecik or makan je roti yg jual kt Malaysian Street ni. Mostly Halal.

20150412_215409
malaysian Street full with Malaysian like us.
20150412_225329
other side of Ben Thanh
20150413_124548
Serious best this apt except toilet quite far for single room.
20150414_120631
Day view. Beware with motorcycle
20150414_123937
Tukang geledah, tukang kejut, tukang semua. adehhh.. Ezfar yg comel
20150414_125351
disturb me when i said i want sleep
20150414_190608
sunset in the sky

no budget table for this trip. I bought ticket on march RM250 + baggage and food 62 = Total RM312

room – RM300 after discount. it cost RM700++ for the whole apt for one night.

and money for shopping.

that’s all.

For those yang pergi ramai2 better rent the apt and you guys can cook and save for the food. Otherwise you can eat roti everyday for saving your food cost.. Halal food is quite expensive there.

Another tips, mostly M’sian go there to buy baju kurung yang meriah begemerlapan dengan manik2, but i think now dah kurang.. You should go time puasa kot baru meriah. Cause this time i can’t see many choices of baju kurung there.

and please make sure to bought enough baggage if you take Airasia flight, otherwise you will stuck at AA counter at the airport like a hell. Macam makcik tudung biru.. dah taw nk shopping lupa diri, tak cukup baggage allowance. Counter will not attend your karenah yang mengada² tu.. Their staff are very strict with the rules, only 7 kg hand luggage or 1 handbag and one luggage hokeh. make sure your luggage bag is not so big. not more than that. Only at AA counter and Vietnam. Other counter i think ok jer.. ada je i nampak matsaleh bawak dua beg handcarry.

and last but not least, just change dong for taxi fare if your plan just only shopping at Ben Thanh Market. If you would like to go to Mekong River or Chu Chi tunnel, just bought from local travel agency or if you ramai, just go to a few kedai jual baju muslim, normally they have package for muslim travel and personel driver included breakfast and lunch sometimes.

p/s: next trip.. tunggu………

budget for Lombok + Bali

6-4-2015 12-52-12 PM

After convert lepas tolak benda merapu dan shopping, roughly I’m use only RM696.30 + RM418.04

Total RM1114 for 6 days 5 night in Lombok and Bali.

6-4-2015 12-57-33 PM

sebenarnya banyak lagi boleh jimat especially fee entrance and eating. Carik hotel budget sikit, me tak kisah hotel manapun janji  toilet kena bersih gile. xleh ada secalit kekotoran pun. Geli.. hehe.. Klu kt entrance time nak bayar tu silalah berbahasa indonesia, jgn keluar slang malaysia.. Melainkan kalau muke korg ada darah bulek a.k.a kokesyen. hihi

next trip return to Ho Chi Minh pulok!

P/S : budget kt atas ni roughly je, yg halus tersimpan dlm excel rahsia.. hahahahh… inilah jadi bila shopping lupe diri.