Tag: CCM

Hi October!

Eh, tak perasan dah Oktober.. owh, damn my external audit will be in a month je lagi…. fuhhh.. Relaks Rina, Rina relaks…

saja nak throwback memori kisah silam brercuti dengan mereka² yang best…

2012

Taman Negara dengan kawan² Komputer, Kawan Office, Kawan Poli, Kawan Sebaya, hanak hikan dan kawan² Norul who will becoming my friends also….

534725_468101043228240_294080188_n 155978_468102089894802_1658127280_n

Kem Semai Semoi  – Office trip

IMG-20130312-WA0002
First time tengok dia ni, siyes nyampah.. sotong sangat tapi x segedik Ayam (bukan nama sebenar).. Dah nak balik terus jadi kawan, dalam bas siap berpantun² bagai.. tak sangka dia best..
2013

IMG_20130305_213239
first trip dengan gegirl ni.. sangatlah best pasal ada beliau

IMG_20130313_015919
Saigon – with Office Mate.. Semua pun gila², macam² perangai especially me.. hehe

IMG_20130508_225910
This time first holiday dengan Mamat and Felix, his student yang kuat bercakap macam Lecturer dia jugak.. hahaha.. Mamat pun best, memang sangat ler kaki jalan

20131027_110310
Kuching, sorang lagi pondan gak, but i tak berkenan.. hauk

IMG_20131219_010832
Miri, first time jumpa Boboy eh Maisie Nur.. Dia sangatlah best.. Carut orang paling best. Kelako
IMG-20150422-WA0003

IMG_20131103_214403

IMG_20131219_003354
Brunei.. Maisie nur tak ikut
2014

2014-02-24 14.32.29
Nami Island – Jumpa budak Tyra yang sangat berani.. suka dia. comel je.

IMG_20140108_090644
Jeju / Busan

C360_2014-03-01-10-07-04-084
Bali dengan Yaya

20140829_172956
Langkawi / Perlis – Lepas Yaya diberhentikan kerja atas kesukaan hati cuti ikut hati. haha

IMG-20141024-WA0007
Sabah – Oluq tak sampai lagi. So bawak dia jalan²
2015

Lombok  with Oluq and Mamat

IMG-20150328-WA0004

20120103_212100    IMG-20150402-WA0008

Mamat

go home early, we continue our journey to Bali.IMG-20150402-WA0003

And then Cameron (Please refer previous post), that’s why i need vacation now. It is the time now..

Tips: Trip with friends will make it better if you have contra attitude like me and Oluq or Yaya, Mamat also. I have no passion for waiting, when travel i’m not details what should you do, i just plan the bigger picture, the place we have to go that’s all. and i’m bitch sometimes. iye meh sometimes? bukan everytime ke? hihi..  That’s why i love them, They know me well.. [^_^]

Advertisements

short trip with my besties

miss them so much.. bila mau ketemu lagi dong??

“The best things when travel not the location but people you travel are” rina said in her fesbuk..

as usual my besties for holiday, Norul Hidayah a.k.a Oluq, Yazid Johary a.k.a Yaya and Muhammad Majid a.k.a Mamat.. and i don’t know how many times now we spend time together… love this people so much..

This plan actually after raya, baru teringat tak cerita lagi. hehe.. and macam biasa main planner aku ler siapa lagi… tapi bila sampai sana yang buat kerja dorang semua, aku tido je.. sedap gila cuaca tu, nyaman sih.

First plan 1 night Cameron Highlands and 1 night at Pangkor but unfortunately Mamat cannot take leave on monday.. so kesianlah weollss semua cause weollss semua menumpang kasih kereta mamat.. so the trip become 2 days 1 night trip only.. and still happy ending..

Nama janji melayu, kata nak pergi early morning, tapi dekat pukul 9 jugak baru muncul kat Gombak and terus bergerak ke destinasi.. sempat Kak Ana gosip sebelum keluar, “yang belakang sekali tu (Yaya bawak handbag chanel, ko rasa??) pondan ke?? ” hahahahahaha.. tak menahan Kak Ana nak gosip cuollsss..

Breakfast at RNR Tapah and after that terus pergi Capthorne Hotel. Aku siap telan pil mabuk dan tido, pasal tak kuasa nak layan jalan senget benget kat cameron tu… ikut hati i don’t like cameron dan siap angkat sumpah takmo pi sana dah.. kalau ada helikopter gi sana baru i pergi. tapi bapak i bukan Bijan.. so naik jelah kereta. hahaha..

Slow check in, our apartment is ready to enter tapi nampak macam tak maintain properly.. kotor.. ish.. tak pandai ler dorang ni jaga nama hotel, astro tak boleh pakai, lantai dapur melekit, toilet.. ishh geli mak.. takde standard ler dorang ni..

Nak cerita si mimie and oruq (bukan nama sebenar) beriya² nak pergi jogging, briskwalk bagai, aku yang gemuk ni malaslah nak join. In the end nak pergi kedai kat bawah Capthorne tu, budak gemuk nilah yang pergi.. yang lain haram, malas jalan katanya.. cett.. citer serupa yenna..

Oklah jalan dari buat kerja dapur, so sementara budak gemuk ni pergi beli sayur, mereka² yang tinggal ni buatlah kerja² orang dapo..

FB_IMG_1443663949925
Inilah lunch kami… makanan musim sejuk katanya
IMG-20150815-WA0016
Ni lunch
IMG-20150815-WA0012
Mama kami, Yaya
IMG-20150815-WA0013
Muka kenyang + happy.. yang depan sekali tu paling happy. Lepas makan tidur.. haha
IMG-20150904-WA0009
Yang ni i rasa lepas breakfast the next day. tak taw bila dorang amek… setan… hihi

Aksi² posing depan apartment before check out

FB_IMG_1443663935926

IMG-20150815-WA0006  IMG-20150816-WA0007 IMG-20150817-WA0000

IMG_20150816_131010
“I hate stairs and i don’t drink tea”, Rina said in her instagram  ^_^
IMG-20150926-WA0004
ni kat ladang teh Sungai Palas, lain kali tak hingin nak pergi.. .. haha

Puas makan stoberi, puas makan jagung mutiara, puas makan honey sweet potato, so geraklah balik KL, nak turun tu punyalah banyak kereta… Balik sempat singgah Yik Mun Restaurant, pau yang terkenal kat Tanjung Malim..

Below is the cost for 2 days 1 night at Cameron.. This not included we spend at kedai runcit, sayur²an, strawberry, corn, pasar malam semualah..

Fee Perpax
Itinerary
Day 1: 15th
Off from KL
petrol 80.00 20
Tol (Duke Highway – Jln Duta – Tapah) 21.40 5.4
Off to Cameron Highlands
Check in Copthorne Hotel CH 396.44 99.1
Day 2: 16th
Off to KL
Petrol 30.00 7.5
Tol (Tapah – Jln Duta -Duke Highway) 21.40 5.4
497.84 124.5

so until we meet again, Miss you all!! Eleh, macamlah tak jumpa kat whatapps.. 🙂

Thank you Mamat for the driving skill sambil berleter tak berenti..

Thank you Yaya for the wonderful food

Thank you Norul to be assistant for Yaya..

Thank you guys give me sleep like in heaven..

Thank you to be my besties in this world..

FB_IMG_1441843798882

Thank you again and love you guys forever.. mmuahhh

Sabah bah

This is my second trip to NEGERI DIBAWAH BAYU.. I think it was 2009 or 2008.. This time only me and my partner in crime, my bff, Norul Hidayah Baharuddin aka Oluq… First trip began at night, we arrive at 5 pm, waiting for car rental arrived arround 6pm, off to Kundasang around 6.30 pm. Here 6.30pm was like one hour fast then Peninsular cuollsss!! Tq God the weather so nice that night and we safely arrived approximately arround 8.30 pm and check in into Kinabalu Pine Resort, nothing to see in the night but we woke up at 6 am the next day, WOW! Amazing view infront us.. Seriously amazing view…. IMG_0414 IMG_0464IMG_0640IMG_0639 Kinabalu mountain is our view, worth it to pay more for the best view room, blok S.. Wahh.. Serious sojuk!! After breakfast without mandi (haha, ini rahsia taw, jangan cakap ngn nobody), we went to Hot Poring, Canopy Walk and raflesia blooming. Incident happen here, jahanam kamera oluq, iollss yg wat… Hehe.. Jahatkan iollss? Dapat dividen asb iolls hantar repair erk ruq??? IMG_0424 IMG_0440 Next destination, farm castle, very new zealand cuolls!!! Cantik kot… IMG_0476 IMG_0495 IMG_0502 IMG_0508IMG-20141023-WA0006 IMG_0557 Next Kinabalu Park, takde apa, except klu cuoolls nak naik panjat gunung, kat sini port dia.. So we decide back to town lepas tak jumpa satu port yg dicari.. Later me advise where is it.. Hujan gila lebat dgn kabus, sangat menyeram, oluq yg drive, so iooollllss merapik kat sebelah melayan mata yang mengantuk,IMG_0591

IMG_0597
Jambatan Tamparuli

sampai dalam pukul 4 lebih terus check in KK Waterfront Hotel… Rehat kejap, pulangkan kereta sewa lepas tu terus gi dinner and that’s it… Diet yang tak seberapa tu telah tertewas dengan seafood yang pelbagai, plan nak makan 2, 3 item je, tapi dikaburi dengan kesegaran seafood2 yang ada, terus 5 lauk amek, ikan kerapu merah, lobster, sotong, ketam, sayur kailan.. Nasik takde.. Orang sebelah jeling2 tengok weolllss, betul ke minah 2 ekor menketedarah macam jin… It cost us, 150.. Oklah kot… 1. Ketam sotong, 5 hinggit seratus gram 2. lobster 18 seratus gram, 3. ikan kerapu xhingat plak brapa.. Puas hati cuma xpuas cara masakan lobster, xkena rasa dia (that’s the reason why we eat again lobster last night… Hahaha).. Jalan2 area hotel, nak turunkan hasil yang dituai, so after that we wen straight to our bed.. End 2nd day.. DAY 3 We finally found place that i would like to show to oluq after asking abang kereta sewa semalam, today we decide to rent other car from other person, went to Pekan Nabalu… The view, two thumbs up!! IMG_0622  IMG-20141024-WA0007 Drive back to KK to find samsung centre, unfortunately kena tunggu one week, need to order spare part from factory. so we decide went to muzium Sabah, Masjid Negeri, lepaking at Tanjung Aru, sunset view at Sutera Harbour and redah jam to back to the hotel.. IMG_0635 Sementara nak tunggu cukup masa sebelum hantar kereta ke abg polis, kereta nadya tu (bini dia punya kot, hasil CSI oluq ketika menengok isi dashboard kereta nadya itu, dan dengan yakinnya abang kereta sewa itu seorang polis, siap kami speku bini abg tu tgh cuti pantang, balik ganu, so abg tu decide untuk sewakan kereta bini dia.. Hihihi), oluq bayar full day, walaupun kereta tu diguna kurang dari 12 jam, so malas nak hantar kereta, kami pun melepak didalam bilik hotel, konon2 nak gi karaoke, malas pulak, so kami pun karaoke lagu ami yang ada didalam ipad ini seperti baabaa black sheep, the old man, old mcdonald dan macam2 lagi… Around 7.30, we went to ikan todak to have our dinner, 2 lobster again (sorang 1, tamak baq hang), sotong, udang harimau, kerang gergasi and more expensive from than yesterday… Hahaha…. Jahanam weh.. 1. Sotong 4ringgit seratus gram 2. lobster sama 18 hinggit 3. udang rimau 10 tinggit seratus gram 3. kerang gergasi 3 ringgit seratus gram So jalan, tapi tak tahan sakit perut, jus nenas 3 gelas cuoolls, mana tak cuci perut mak.. nak jalan uptown xlarat, so parking kereta, selesaikan hajat dan terus rehat… End our day.. DAY 3 Island hoping to pulau manukan and pulau mamutik. Siyes lama gila xgi snorkel bagai, panik sekejap dalam air, tiba2 lupa macam mana nak bernafas guna mulut… My last in seawater I think is my trip to sabah ler kot.. Hahaha… It was 6 years ago… Tapi bila dah dapat rentak, amek ko xmo keluar, sampai sunburn, keluar air terus naik merah2, nasib bawak ubat alergik, panas terbakar tangan myolllss… Nak bukti jap.. img1414466658533 bezakan?? memang berbeza.. sekarang lagi teruk Tapi syoknya snorkel, rasa macam ikan, jadi ketua ikan dalam laut tu… Hehe Selepas puas sesi membakarkan diri di terik hari, weollss gerak balik ke Jesselton Jetty, naik teksi back to hotel, mandi dan makan maggi cawan… Method mengemis ketika makan dimalam hari tidak berguna nampaknya sementelah semua perbelanjaan telah dipakai guna untuk lobster dan seafood yang menjerat jiwa weollss… Sempat tido sekejap, dan siap2 ready untuk late check out (bayar 79 hinggit), kami menggerakkan diri yang sangat lesu ke pasar Philippines, our last destination before depart to airport… Sempatlah beli subang pearl untuk myollss dan kuih cincin. Itulah je pun iollss shopping, actually no more bajet.. Hiihii. Amek luggage at hotel, call Yan (baik mamat ni, bak kata oluq muka macam benjy), off to airport super early.. Tak dah takde tempat nak gi, lagipun iollsss xsuka kalut2 last minutes, nak tukar seat, dah check in baru oluq cakap dia pun nk window seat… Cettt.. Ada saingan, kalau ngan yazid, dia tak suka duk window seat, pasal pundi kenken dia tak berapa kukuh.. Kekeke….

IMG_0642
good service KK Airport

First time naik MAS ada delay, ok je, pasal dah duk dalam flight… Seat dah best, orang sebelah kurang lak… Gemokbusuk, tidur berdengkur.. Cetttt… Potong stim je, takpelah layankan je, janji tak bergesel macam naik airasia aritu, seat MAS besar skit, boleh pusing2 montot dan tangan tanpa menyentuh orang sebelah… Budak kecik belakang ni pulak suka main sepak2 kerusi, sakit hati kita ni, so cuoolls yang ada anak tu, tolongler ajar anak manner how to behave in flight… Nyampah tul budak ke orang tua yang kurang ajar yang suka sepak kerusi depan… Hakkktuiiihhh!! Gerak je flight terus myolllss tido dan dengan ajaibnya walupun hidung pedih ngn telinga berdengung, myollss still boleh bangun tepat pada waktunya bila troli makanan menghampiri.. Ok ler food brahim tu, sekadar mengisi perut kosong… Now tak xleh tido… Sengah jam lagi sampailer ni kot.. Nnt myollss add in picture ye cuoolls!, dalam flight manado tenet, lagipun pic sume kat hp oluq… Ceria ini dikarang time duk kat airport tadi, pastu sambung lagi. Live ni.. Upload taktau bila ler.. Hihih 25/10/2014, 1035.. IMG_0636 p/s: cuci mata je mampu kat sini..

trip to Terengganu Darul Iman – day 1

most important things is to meet my lovely BF ler.. hehehe

2nd things jalan2, 3rd things makan2, n last but not least shopping2… 

best wooo!!!!!

my trip start when i’m get ready to tren..

ingatkan nak suruh my brother send i kt KL sentral, tapi heavy rain so better naik tren to kl sentral, take skybus to lcct…

jauh jugak ye nk gi lcct..

agak sesat jugaklah bile smpai kt lcct tu.. hehe..

ekceli termasuk kt tmpt international.. confius… pastu bile sume ckp cine, OMG, aku sesatler.. hahah

bile dah jumpe jalan yg benar, so truslah check in and duduk kejap je, dah time tu boarding…

xsabar nk durun kt ganu, tapi xmo jumpe bf i..

tetibe je dtg perasaan tu.. beselah.. tgh nervous.

bile jumpe 3 buln sekali ni, memang lain skit feel die..

tapi bile dah jumpe, bile die gelakkan i yg bersopan santun, trus rase geram… hoh sgt…

i got some advice to use proper cloth at ganu, bf i pun ckp jgn bwk skirt, so i bwk sume stok sopanler.. ekceli byk beli baju baru.. heheh

so for 1st day, enjoy this pic….

see?? tangan tu lapar sangat.. trus terjah. xtahan dah… hehe

p/s: rindulah kt sotong bakar.. eh.. rindu kt bf.. hehe