Tag: family

Life is full of suprise

Al Fatihah for my late grandma, she has passed away on last Saturday 24/10/2015 at 5.36 pm…

She’s been discharged from IJN on Friday and passed away at GH on Saturday..

Life is full of surprise right?

Sempat arwah balik walaupun sehari, segala penderitaan yang ditanggung telah berakhir dan kami semua dah tak larat nak tengok nenek menanggung kesakitan, kalaulah sakit tu boleh dipindahkan, we are willing to take some…

really missed you Nek.. semoga Allah rahmati rohmu dan mereka yang telah tiada. ALfatihah

2015

hihi.. Hi cuollss!! How a u? This is my first entry for 2015, I’m not forgotten to update this home, it’s just I don’t have time to update.. Hihi.. Anyway I’m happy all this while.. I think that’s good reason right for me to not updating this home. It’s start with december when I caught him..  :).. HIMYD will begin now, hope this is going my last searches.. Wish me luck.. And in January i officially became an aunt to Ahmad Kal Damien..

20150218_153803
my new love

February was so hectic with kenduri for api indon and now we enter March .. time seriously flying faster then ever.. There is a few place i plan to travel this year and first plan to travel oversea is end of this March to Lombok-Bali and a few trip to JHB to meet my dream, my future, my Jagiya  ;* I am so happy right now, whenever met him, got a call from him was like i own this world. Thank you Jagiya to be here with me. And as u know that this is long relationships, there is a few advantage and disadvantage for long relationships, and whatever it is, communication is the important thing to well maintain the relationship, trust and a few things to do for a good. And thanks God to arrange late this for me and him even though it’s been 10 years we know each other. I know it’s still new, but I’m seriously in love with him more than others man that I’ve met. Ich liebe dich MF!

long weekend?

why do i feel it’s take too long to end of this week???

Image

the craziest week in life…

why does everything happen in early of month??

seriously, i’m scared to become old alone..

till when like this??

december coming and my age will increase…

p/s: 2 days before my birthday, i book my own cake, and it’s so sad cuz  using my own money… too sad.. serious.. 😦

peristiwa demi peristiwa

in the middle of raya, many things happen…

peristiwa demi peristiwa… lebih banyak menyedihkan dari menguja..

yang sangat menyedihkan dan sangat mengejutkan ialah pemergian allahyarham Atuk tersayang, Abdul Majid bin Abdul Rasid..

approx. 2.30, received phone call from my cousin inform atuk meninggal.. aku siap tanya atuk mana, biar betul.. itu je yang mampu keluar dari mulut ini. inform my boss, balik meja balik sambil menggigil dan terduduk.. tak percaya dengan berita yang ku terima.. dalam perjalanan dari klcc ke sungai mulia yang hanya mengambil 13 minit biasanya, seperti perjalanan yang tiada penghujungnya dan dalam masa yang sama, didalam fikiranku, hoping that’s joke only… hoping there is nothing happen to our beloved grandpa.. jejak sahaja tayar motor ke lorong 6 melihat orang ramai sudah berkumpul, sah, ia bukan cerita main – main..

permergian sangat tidak disangka agak menyedihkan bagi keluarga yang terlibat… tiada tanda pemergian,  tanpa meninggalkan pesanan, tidak menyusahkan sesiapa dan urusan ke rumah baru arwah sangatlah senang diuruskan  dengan bantuan dari anak cucu sekalian… Alhamdullillah… yang hidup perlu memastikan setiap urusan untuk simati tertib… seronok dan bangga dengan cara arwah pergi… air mata yang tumpah tidak kira siapa yang melihat… berita yang sangat memeranjatkan kami sekeluarga dan mereka yang mengenalinya.. melihat isteri arwah yang berkongsi hidup selama 60 tahun lagilah menyedihkan… semoga nenek saya tabah dengan hari – hari yang mendatang.

diatas ialah gambar terakhir arwah bersama cucu2…

semoga arwah atuk dan pak long saya yang telah pergi pada 12 may 2012 dicucuri rahmat dan ditempatkan di golongan2 orang yang beriman..

Alfatihah…

kata terakhirku pada atuk 2 hari sebelum pemergiannya dan kali terakhir aku berjumpa dengan arwah, “terima kasih atuk belanja kfc”.

wajah kesayangan hamba

this my new baby.. hehehe

xlah.. my new nephew.. baby sume comelkan??

nape bile besar berkarat? hihih

bile tgk baby ni, trus semangat nk kawen dan beranak.. poyo je statement..

hope Mohd Amirul Hakimi menjadi insan yg berguna di suatu masa….

 

p/s: dear.. bile u nk masuk minang?? i dah miang ni.. hehe