Tag: friends

Hi October!

Eh, tak perasan dah Oktober.. owh, damn my external audit will be in a month je lagi…. fuhhh.. Relaks Rina, Rina relaks…

saja nak throwback memori kisah silam brercuti dengan mereka² yang best…

2012

Taman Negara dengan kawan² Komputer, Kawan Office, Kawan Poli, Kawan Sebaya, hanak hikan dan kawan² Norul who will becoming my friends also….

534725_468101043228240_294080188_n 155978_468102089894802_1658127280_n

Kem Semai Semoi  – Office trip

IMG-20130312-WA0002
First time tengok dia ni, siyes nyampah.. sotong sangat tapi x segedik Ayam (bukan nama sebenar).. Dah nak balik terus jadi kawan, dalam bas siap berpantun² bagai.. tak sangka dia best..
2013

IMG_20130305_213239
first trip dengan gegirl ni.. sangatlah best pasal ada beliau

IMG_20130313_015919
Saigon – with Office Mate.. Semua pun gila², macam² perangai especially me.. hehe

IMG_20130508_225910
This time first holiday dengan Mamat and Felix, his student yang kuat bercakap macam Lecturer dia jugak.. hahaha.. Mamat pun best, memang sangat ler kaki jalan

20131027_110310
Kuching, sorang lagi pondan gak, but i tak berkenan.. hauk

IMG_20131219_010832
Miri, first time jumpa Boboy eh Maisie Nur.. Dia sangatlah best.. Carut orang paling best. Kelako
IMG-20150422-WA0003

IMG_20131103_214403

IMG_20131219_003354
Brunei.. Maisie nur tak ikut
2014

2014-02-24 14.32.29
Nami Island – Jumpa budak Tyra yang sangat berani.. suka dia. comel je.

IMG_20140108_090644
Jeju / Busan

C360_2014-03-01-10-07-04-084
Bali dengan Yaya

20140829_172956
Langkawi / Perlis – Lepas Yaya diberhentikan kerja atas kesukaan hati cuti ikut hati. haha

IMG-20141024-WA0007
Sabah – Oluq tak sampai lagi. So bawak dia jalan²
2015

Lombok  with Oluq and Mamat

IMG-20150328-WA0004

20120103_212100    IMG-20150402-WA0008

Mamat

go home early, we continue our journey to Bali.IMG-20150402-WA0003

And then Cameron (Please refer previous post), that’s why i need vacation now. It is the time now..

Tips: Trip with friends will make it better if you have contra attitude like me and Oluq or Yaya, Mamat also. I have no passion for waiting, when travel i’m not details what should you do, i just plan the bigger picture, the place we have to go that’s all. and i’m bitch sometimes. iye meh sometimes? bukan everytime ke? hihi..  That’s why i love them, They know me well.. [^_^]

short trip with my besties

miss them so much.. bila mau ketemu lagi dong??

“The best things when travel not the location but people you travel are” rina said in her fesbuk..

as usual my besties for holiday, Norul Hidayah a.k.a Oluq, Yazid Johary a.k.a Yaya and Muhammad Majid a.k.a Mamat.. and i don’t know how many times now we spend time together… love this people so much..

This plan actually after raya, baru teringat tak cerita lagi. hehe.. and macam biasa main planner aku ler siapa lagi… tapi bila sampai sana yang buat kerja dorang semua, aku tido je.. sedap gila cuaca tu, nyaman sih.

First plan 1 night Cameron Highlands and 1 night at Pangkor but unfortunately Mamat cannot take leave on monday.. so kesianlah weollss semua cause weollss semua menumpang kasih kereta mamat.. so the trip become 2 days 1 night trip only.. and still happy ending..

Nama janji melayu, kata nak pergi early morning, tapi dekat pukul 9 jugak baru muncul kat Gombak and terus bergerak ke destinasi.. sempat Kak Ana gosip sebelum keluar, “yang belakang sekali tu (Yaya bawak handbag chanel, ko rasa??) pondan ke?? ” hahahahahaha.. tak menahan Kak Ana nak gosip cuollsss..

Breakfast at RNR Tapah and after that terus pergi Capthorne Hotel. Aku siap telan pil mabuk dan tido, pasal tak kuasa nak layan jalan senget benget kat cameron tu… ikut hati i don’t like cameron dan siap angkat sumpah takmo pi sana dah.. kalau ada helikopter gi sana baru i pergi. tapi bapak i bukan Bijan.. so naik jelah kereta. hahaha..

Slow check in, our apartment is ready to enter tapi nampak macam tak maintain properly.. kotor.. ish.. tak pandai ler dorang ni jaga nama hotel, astro tak boleh pakai, lantai dapur melekit, toilet.. ishh geli mak.. takde standard ler dorang ni..

Nak cerita si mimie and oruq (bukan nama sebenar) beriya² nak pergi jogging, briskwalk bagai, aku yang gemuk ni malaslah nak join. In the end nak pergi kedai kat bawah Capthorne tu, budak gemuk nilah yang pergi.. yang lain haram, malas jalan katanya.. cett.. citer serupa yenna..

Oklah jalan dari buat kerja dapur, so sementara budak gemuk ni pergi beli sayur, mereka² yang tinggal ni buatlah kerja² orang dapo..

FB_IMG_1443663949925
Inilah lunch kami… makanan musim sejuk katanya
IMG-20150815-WA0016
Ni lunch
IMG-20150815-WA0012
Mama kami, Yaya
IMG-20150815-WA0013
Muka kenyang + happy.. yang depan sekali tu paling happy. Lepas makan tidur.. haha
IMG-20150904-WA0009
Yang ni i rasa lepas breakfast the next day. tak taw bila dorang amek… setan… hihi

Aksi² posing depan apartment before check out

FB_IMG_1443663935926

IMG-20150815-WA0006  IMG-20150816-WA0007 IMG-20150817-WA0000

IMG_20150816_131010
“I hate stairs and i don’t drink tea”, Rina said in her instagram  ^_^
IMG-20150926-WA0004
ni kat ladang teh Sungai Palas, lain kali tak hingin nak pergi.. .. haha

Puas makan stoberi, puas makan jagung mutiara, puas makan honey sweet potato, so geraklah balik KL, nak turun tu punyalah banyak kereta… Balik sempat singgah Yik Mun Restaurant, pau yang terkenal kat Tanjung Malim..

Below is the cost for 2 days 1 night at Cameron.. This not included we spend at kedai runcit, sayur²an, strawberry, corn, pasar malam semualah..

Fee Perpax
Itinerary
Day 1: 15th
Off from KL
petrol 80.00 20
Tol (Duke Highway – Jln Duta – Tapah) 21.40 5.4
Off to Cameron Highlands
Check in Copthorne Hotel CH 396.44 99.1
Day 2: 16th
Off to KL
Petrol 30.00 7.5
Tol (Tapah – Jln Duta -Duke Highway) 21.40 5.4
497.84 124.5

so until we meet again, Miss you all!! Eleh, macamlah tak jumpa kat whatapps.. 🙂

Thank you Mamat for the driving skill sambil berleter tak berenti..

Thank you Yaya for the wonderful food

Thank you Norul to be assistant for Yaya..

Thank you guys give me sleep like in heaven..

Thank you to be my besties in this world..

FB_IMG_1441843798882

Thank you again and love you guys forever.. mmuahhh

Return to Bali

Day 4

20150330_114849

After simple breakfast, get ready to Bali. As you known I’ve been to Bali last year and not very like it.. Hihihi. However I’m back for second time because of my partner in crime. Layan jelah.. Actual plan kan nak pi Jepun, kekangan kewangan membutuhkan perancangan asal.

The fastboat i take has cover for transfer to Ubud. This time I’ve google for halal hotel in Bali. And found Bhuwana Hotel at Ubud and Wina Holiday Villas Hotel at Kuta. Normally M’sian not staying in the Ubud area,  but it is worth it to stayed here. Seriously the environment, the food make me wanna stay a few days.. Unfortunately i have book another hotel in Kuta area.  This hotel really make me like at home. With the warm welcome, and we have our lunch in room and unfortunately we slept after that.. Hahaaha. Maybe because of the hot and dry weather make me so weak.. We take our dinner at restaurant in hotel also.

IMG_20150330_205524

20150331_081736

IMG-20150331-WA0002

The next day we wake up as early as we can, breakfast and rode the bike to the nearest village. Then back to hotel and waiting for driver to pick up us. I have call previous driver, but his not available, so he send his friend and he is good.. Layan jelah dua org ni.. Tq Mayan for bring us anywhere we want. no picture with him, tapi helok jugaklah. hihi. Love politic story. Layankan jelah walaupun ada yang tak paham dia cakap apa.

20150331_095941

20150331_115804

20150331_134503

20150331_154244

20150331_180842

So we went to paddy rice field, Tegalalang, Tasik Beratan Bedugul, Tanah Lot, Uluwatu and back to our next hotel in Kuta. Another hotel with certified halal, but this hotel seriously need alot of improvement and look so old. Holiday villa Malaysia, please take note! After a few minutes rest, we decide to go to what every woman love, shopping. Haha… Shopping like hell. From Krishna in Sunset Road, the taxi driver has pissed off me, do not want use the meter, say macet in our hotel area, and asked for rupiah 150,000. Damn this driver. Please beware do not use taxi bali, just look for bluebird taxi..normal the rate only rupiah 25,000+++. Then i said we only have rupiah 50,000 and he send us at junction before matahari.. Bajingan ini driver.. Damn.. To forgot this incident, we decided to continue shopping and go for massaged, from foot we asked for neck and shoulder in the end it become half body. Hahaha

IMG_20150401_010518
X best. Aircond jauh dari katil.

So then we walk to our hotel, end of world and my foot hurt again.. In the end, tampal koyok after berendam dlm bathub.. Hehehe. And packing beg to home. I hate packing!!!

others – shopping guna kad plastik. tak berani nk check balance. hahahahahihihhihi

Day 6

Inform Oluq i don’t want to wakeup early today, and same to her.. Cannot tgk org tidur, dengki katanya. Phuiii. Wake up at 10, get ready and asked driver at the hotel to send us to the airport. Check in early and waiting at gate 8 and then it’s change to gate 1. Hoh!!

Second time in Bali, i still cannot in love with this place. Maybe i will back after 5 10 years later. hihi. However what is mostly i like in Bali the people, shopping and service and in Lombok the people also and the environment. for those like to go to Lombok, i suggest you spend at least 3 days 2 night at Gili Trawangan and 3 days 2 night at Kuta area if your are really bitch beach lover. hihi. Or go to Mt Rinjani if u are really fit to hiking. Otherwise for lazy people like me, just watch movie 5CM, indonesian movie, there is story about a group of friends adventure to Mt Rinjani.

P/s: will continue my budget later.. so then i will have many post this year. hahaha!

Pulau Seribu Masjid – Lombok Island

Hi guys!

As plan with my partner in crime, Norul Hidayah a.k.a Oluq we have booked flight ticket to Lombok and return from Bali.

Tugu Pulau Seribu Masjid
Tugu Pulau Seribu Masjid

We had an amazing experience in Lombok.. This untouched island has been known for Pulau Seribu Masjid, i can see a lot of mosque here and probably 90% is muslim and Msian known this island because of their culture to kidnapped the girls to become wife without know why lombok people doing that. That’s why you have to read alot, travel alot guys. To know better bout others. To have other experience other than duduk bawah katak tempurung. kan myollss dah membebel kat cuollss.. ok, back to our story.

This trip, Mamat will join us in Lombok and back on sunday.

The first night, we arriving late at 8 pm, as usual, everybody will late with airasia, the flight has delay.. I have book Drop in Cafe in Kuta area. This bungalow just open on 1st march 2015 and normally only bulek (omputih) stayed here. This bungalow totally back to nature, the wifi line was not so good but that’s not the main points. First the exterior of bungalow been design by local people and interior by owner.. second, Nice with open bathroom.. But I don’t think muslim will love stayed here because the dog here was not so friendly and i got bite at my butt. I think because we arrive a bit late and we are not bulek.. Hahahaa.. Tq mamat offer himself to be our hero.. Not offer actually been force. Hahaaha

Open roof bathroom
Open roof bathroom
love the sink!!
love the sink!!
the exterior
the exterior

No one is around when we arrive and thank you for pak supir for waiting with us until i find message for me from owner that our room is ready to be check in. We do not take dinner because the road was so dark due to blackout and we scared the dog will eat us when we going out. So we stayed quietly infront our bungalow, eh not so quiet with oluq and mamat.

The next morning we have English breakfast in drop in cafe, cook by owner, just a simple breakfast for me.

homemade bread by owner
homemade bread by owner

Last minutes arrange with ayu contact from airport, pak supir arrived to pick up us to Tanjung Aan, Mawun Beach, Sasak Village and off to next hotel, Kebun Villas and Resort.

Only wow we can say with the amazing view at Tanjung Aan, just nearby drop in cafe, and untouched beach at Pantai Mawun… The sightseeing incredible amazing!

Tanjung Aan

Another site of Tanjung Aan

Tugu Kuta Lombok

View to Pantai Mawun

Pantai Mawun

Signboard of Sasak Village

 Then we just drop to Sasak Village and take a round and been briefed by local about this village. No entrance fee, but sedekah to tour guide it’s enough.

After that we off to Kebun Villas and Resort for early check in. Luckily our room is ready.

20150329_094450

20150329_094512

IMG_20150328_162720

3 hour Massage from head to toe for only Rupiah 200k

After a rest a few hour, we going to have our lunch/dinner at The Quake nearby our hotel and have our full body massage and scrub, medicure, pedicure and cost only Rupiah 200,000. Seriously cheapest gile! And i forgot my brother get married.. Hihih

At night we went chill at chill bar and having a chitchatchot again in front of the beach and back to hotel sleep.

3rd day

As included in the agoda package, we’re having out breakfast at poolside. Take a rest a few hour and get ready to check out, late check out at 1pm. As advise by local people, we going to chakra to find ole2 but there are only normal market there. Then we decide to go straight to Bangsal and Goodbye Mamat.. See u in Malaysia.

After 1 and half hour in taxi from Mataram and drop to ole ole shop in senggigi, we arrive wt the Bangsal to bought fast bost ticket to Gili Trawangan. Walk in to Flush Bungalows and stayed for one night here.

20150329_153250

20150329_153452

20150330_104726

20150330_120953

IMG_20150329_181327

After that we rode speda and having lunch/dinner at green cafe as we read in Janggel blog this restaurant ok, so ok2lah..

IMG_20150329_170217
having lunch/dinner at Green Cafe. Not picture. gile hungry
img_1272
Layan sunset at Sunset Beach at The Exile Bar

After that we rode to sunset beach for sunset view, and amazingly there is sunset for us. At first the weater was not so good. After back to flush bungalow i sleep without take a bath at 8 pm.. Penat mengayuh barangkali. Hihihi

P/s : When i writing this post, I’m off to bali by fast boat and pay by credit card cost perperson rm140 from Gili Trawangan to Padang Bai, Bali and transport to our hotel in Ubud.

See you guys on Bali second trip!

Bali trip

a few location I've been in Bali

Mari kita mengimbau kembali memori yang lalu.
Kalau tak tulis takut terlupa.. Bukannya tua, tak ingat je.. Hehehe

I went to bali end of February this year and back early march, a short trip only, 3 days 4 nights trip.. cheap price from MAS, RM280 only tapi travel malam ler..
Kali ni punya trip tak studi pun, konon2 nak bergantung harap pada yang pakar, Yazid Johary aka YAYA, nanhadooo… Tak boleh pakai pun.. Kekeke

Our flight at 11.30 pm arrive approximately at 3 am… Konon2 sampai pagi buta tu nak gerak gi tengok dolphin.. Si Yaya ni tak pernah gi, so dia pun tak tau.. Punah harapan nak tengok dolphin, so amek teksi hantar gi hotel check in, terpaksa bayar full day gak walaupun check in kul 5 pagi, arrange dengan hotel siap² untuk pak supir mintak jemput pukul 8 pagi. Konon² nak tido light light je, dah dapat katil gebus, terus tido mati.. Dekat pukul 9 baru bangun.. Haha

Day 1
So first trip kitorang pun bermula.

Bali memang terkenal dengan kuil hindunya.. Serious banyak… dan maybe tak semua tau, Hindu kat sini tak sama macam hindu kat tempat lain.. Dorang pun tak sambut deepavali, thaipusam bagai, cuma Hari Nyepi.. Hari Nyepi ni bukan sahaja disambut oleh penganut hindu disana, tapi oleh semua warga Bali. Dimana semua orang tidak akan membuat sebarang pekerjaan dan berehat didalam rumah tanpa membenarkan sebarang cahaya memasuki kediaman mereka. Lampu pun akan dipadam tetapi masih ada yang terkecuali seperti ibu mengandung, orang sakit dan lain2.. Dan kaum hindu disini juga memakan oink oink ok, sebab sepanjang jalan kita boleh dapati menu ini dimana.. Me and yaya dok gelak² bila nampak oink oink itu didisplay.. Hahaha
Inilah hasilku interview si Putu, our driver for two days.

IMG_20140302_124247
baik brother ni.. layan jelah kami 2 ekor ni

Putu ialah gelaran untuk anak pertama.
no 2 made, ke3 komang. perempuan pulak lain panggilan.. Siap belajar lagi ngn Abg Putu ni.

Back to our story (panjang pulak intro Bali), so kami pusing

Tempat recommend to see
1. Tasik Beratan Bedugul

2. Tanah Lot – tempat wajib pergilah bila sampai Bali.. Sightseeing terbaik kat sini

Kalau driver nak berhenti bawak tempat kuil lagi, siapa yang tak berapa gemo tu, cakap je ngan driver, bawak tempat lain.

20140228_123546
Temple Entrance
20140228_122537
Boleh jumpa banyak pagoda rambut ni kat mana² kat Bali ni
C360_2014-02-28-12-18-06-991
sedih. Kamera tiba² rosak kat sini

Layan jelah gambo kat Tasik Beratan Bedugul.

SAM_0350
Entrance Tasik Beratan Bedugul

SAM_0352  SAM_0357 SAM_0365SAM_0379

SAM_0410
Monyet Seksi. Monkey temple.
SAM_0562
Holy lagi ke air kat sini kalau beratus yang berendam kat situ.. hehe… pikirkan

IMG_20140228_203144

Lepak area Tanah Lot pulak

C360_2014-02-28-17-16-59-500
Entrance Tanah Lot

SAM_0458SAM_0488 SAM_0467 SAM_0460

Day 2
Next trip is Ubud.. Sini ialah kawasan berbukit bukau, so dapatlah menikmati pemandangan teres² sawah yang ditanam di lereng² bukit.. Cantiklah iugak, hijau je.. Bila sampai area Ubud ni nampak rSAM_0537amai foreigner seperti kami menghabiskan masa mereka di tanah suci kaim hindu ini..

SAM_0534

Next destination ialah gunung paling tinggi di bali, Gunung Kintamani. Kami tidaklah sampai kesana, cuma pergi kekawasan berdekatan sambil mendengar cerita si Putu mengenai seberang tasik itu, Kaum di seberang bila mati tidak akan dipusarakan dan ditinggalkan dikawasan hutan disana.. seriau seh..

SAM_0560
inilah kawasannya. siapa nak serah kepala taknak pusara?

SAM_0549 SAM_0544

SAM_0520
ini bukan rombongan meminang cik kiah ye uollss, mereka berarak bila dah selesai membersihkan peralatan untuk menyambut hari Nyepi

Kuil Lagi

SAM_0513SAM_0504SAM_0503  

Kembali sahaja kami ke bandar, singgahlah Hardrock dihadapan Patai Kuta.

Area Kuta Pulak..

SAM_0568SAM_0569

C360_2014-03-01-17-25-46-935
my hobby after check in
SAM_0583
wah. First time appreciation letter. TQ Fontana Hotel
SAM_0587
Fontana hotel Bali

Ada shutter bus untuk ke Jalan Kuta, so merayap takde tujuan disini. Sempatlah pergi berurut Bali Massage. Sakit baq ang. best Thai massage lagi.

SAM_0594
Kuta yang busy di malam hari.

Day 3

Tiada aktiviti yang dirancang, cuma menghabiskan waktu senggang sebelum check out dari hotel. Seperti biasa Putu menghantar kami ke airport dengan hematnya dan tersenyum lebar bila tips di beri.

For me Bali is full with temple, and most half of our trip was went to temple which i don’t like so much.. I don’t like the smell but a few temple had a best sightseeing that we cannot exclude. We don’t went to beach wise Kuta Beach was beside of hardrock cafe we went.. Yaya takut gelap, me either.. Heheh
I know there a few activities you can do here, however we do not plan to join because not enough corumn.
Halal food might be difficult to get but others like accomodation, transport, shopping is cheaper.. I just spend less than RM 1k here.

P/s: terkezut bila breakfast kt Fontana Hotel ada serve oink². Terus tak berani nak makan benda² lain selain roti  ngan penkek.. hehe

next trip insyaallah, masih dalam perancangan

Java tour -> Lombok – Bali – Surabaya – Jogja – Bandung – Jakarta

Not in plan dan kalau ada duit lebih – Korea – Jepun.. hehehe.. 🙂

Sabah bah

This is my second trip to NEGERI DIBAWAH BAYU.. I think it was 2009 or 2008.. This time only me and my partner in crime, my bff, Norul Hidayah Baharuddin aka Oluq… First trip began at night, we arrive at 5 pm, waiting for car rental arrived arround 6pm, off to Kundasang around 6.30 pm. Here 6.30pm was like one hour fast then Peninsular cuollsss!! Tq God the weather so nice that night and we safely arrived approximately arround 8.30 pm and check in into Kinabalu Pine Resort, nothing to see in the night but we woke up at 6 am the next day, WOW! Amazing view infront us.. Seriously amazing view…. IMG_0414 IMG_0464IMG_0640IMG_0639 Kinabalu mountain is our view, worth it to pay more for the best view room, blok S.. Wahh.. Serious sojuk!! After breakfast without mandi (haha, ini rahsia taw, jangan cakap ngn nobody), we went to Hot Poring, Canopy Walk and raflesia blooming. Incident happen here, jahanam kamera oluq, iollss yg wat… Hehe.. Jahatkan iollss? Dapat dividen asb iolls hantar repair erk ruq??? IMG_0424 IMG_0440 Next destination, farm castle, very new zealand cuolls!!! Cantik kot… IMG_0476 IMG_0495 IMG_0502 IMG_0508IMG-20141023-WA0006 IMG_0557 Next Kinabalu Park, takde apa, except klu cuoolls nak naik panjat gunung, kat sini port dia.. So we decide back to town lepas tak jumpa satu port yg dicari.. Later me advise where is it.. Hujan gila lebat dgn kabus, sangat menyeram, oluq yg drive, so iooollllss merapik kat sebelah melayan mata yang mengantuk,IMG_0591

IMG_0597
Jambatan Tamparuli

sampai dalam pukul 4 lebih terus check in KK Waterfront Hotel… Rehat kejap, pulangkan kereta sewa lepas tu terus gi dinner and that’s it… Diet yang tak seberapa tu telah tertewas dengan seafood yang pelbagai, plan nak makan 2, 3 item je, tapi dikaburi dengan kesegaran seafood2 yang ada, terus 5 lauk amek, ikan kerapu merah, lobster, sotong, ketam, sayur kailan.. Nasik takde.. Orang sebelah jeling2 tengok weolllss, betul ke minah 2 ekor menketedarah macam jin… It cost us, 150.. Oklah kot… 1. Ketam sotong, 5 hinggit seratus gram 2. lobster 18 seratus gram, 3. ikan kerapu xhingat plak brapa.. Puas hati cuma xpuas cara masakan lobster, xkena rasa dia (that’s the reason why we eat again lobster last night… Hahaha).. Jalan2 area hotel, nak turunkan hasil yang dituai, so after that we wen straight to our bed.. End 2nd day.. DAY 3 We finally found place that i would like to show to oluq after asking abang kereta sewa semalam, today we decide to rent other car from other person, went to Pekan Nabalu… The view, two thumbs up!! IMG_0622  IMG-20141024-WA0007 Drive back to KK to find samsung centre, unfortunately kena tunggu one week, need to order spare part from factory. so we decide went to muzium Sabah, Masjid Negeri, lepaking at Tanjung Aru, sunset view at Sutera Harbour and redah jam to back to the hotel.. IMG_0635 Sementara nak tunggu cukup masa sebelum hantar kereta ke abg polis, kereta nadya tu (bini dia punya kot, hasil CSI oluq ketika menengok isi dashboard kereta nadya itu, dan dengan yakinnya abang kereta sewa itu seorang polis, siap kami speku bini abg tu tgh cuti pantang, balik ganu, so abg tu decide untuk sewakan kereta bini dia.. Hihihi), oluq bayar full day, walaupun kereta tu diguna kurang dari 12 jam, so malas nak hantar kereta, kami pun melepak didalam bilik hotel, konon2 nak gi karaoke, malas pulak, so kami pun karaoke lagu ami yang ada didalam ipad ini seperti baabaa black sheep, the old man, old mcdonald dan macam2 lagi… Around 7.30, we went to ikan todak to have our dinner, 2 lobster again (sorang 1, tamak baq hang), sotong, udang harimau, kerang gergasi and more expensive from than yesterday… Hahaha…. Jahanam weh.. 1. Sotong 4ringgit seratus gram 2. lobster sama 18 hinggit 3. udang rimau 10 tinggit seratus gram 3. kerang gergasi 3 ringgit seratus gram So jalan, tapi tak tahan sakit perut, jus nenas 3 gelas cuoolls, mana tak cuci perut mak.. nak jalan uptown xlarat, so parking kereta, selesaikan hajat dan terus rehat… End our day.. DAY 3 Island hoping to pulau manukan and pulau mamutik. Siyes lama gila xgi snorkel bagai, panik sekejap dalam air, tiba2 lupa macam mana nak bernafas guna mulut… My last in seawater I think is my trip to sabah ler kot.. Hahaha… It was 6 years ago… Tapi bila dah dapat rentak, amek ko xmo keluar, sampai sunburn, keluar air terus naik merah2, nasib bawak ubat alergik, panas terbakar tangan myolllss… Nak bukti jap.. img1414466658533 bezakan?? memang berbeza.. sekarang lagi teruk Tapi syoknya snorkel, rasa macam ikan, jadi ketua ikan dalam laut tu… Hehe Selepas puas sesi membakarkan diri di terik hari, weollss gerak balik ke Jesselton Jetty, naik teksi back to hotel, mandi dan makan maggi cawan… Method mengemis ketika makan dimalam hari tidak berguna nampaknya sementelah semua perbelanjaan telah dipakai guna untuk lobster dan seafood yang menjerat jiwa weollss… Sempat tido sekejap, dan siap2 ready untuk late check out (bayar 79 hinggit), kami menggerakkan diri yang sangat lesu ke pasar Philippines, our last destination before depart to airport… Sempatlah beli subang pearl untuk myollss dan kuih cincin. Itulah je pun iollss shopping, actually no more bajet.. Hiihii. Amek luggage at hotel, call Yan (baik mamat ni, bak kata oluq muka macam benjy), off to airport super early.. Tak dah takde tempat nak gi, lagipun iollsss xsuka kalut2 last minutes, nak tukar seat, dah check in baru oluq cakap dia pun nk window seat… Cettt.. Ada saingan, kalau ngan yazid, dia tak suka duk window seat, pasal pundi kenken dia tak berapa kukuh.. Kekeke….

IMG_0642
good service KK Airport

First time naik MAS ada delay, ok je, pasal dah duk dalam flight… Seat dah best, orang sebelah kurang lak… Gemokbusuk, tidur berdengkur.. Cetttt… Potong stim je, takpelah layankan je, janji tak bergesel macam naik airasia aritu, seat MAS besar skit, boleh pusing2 montot dan tangan tanpa menyentuh orang sebelah… Budak kecik belakang ni pulak suka main sepak2 kerusi, sakit hati kita ni, so cuoolls yang ada anak tu, tolongler ajar anak manner how to behave in flight… Nyampah tul budak ke orang tua yang kurang ajar yang suka sepak kerusi depan… Hakkktuiiihhh!! Gerak je flight terus myolllss tido dan dengan ajaibnya walupun hidung pedih ngn telinga berdengung, myollss still boleh bangun tepat pada waktunya bila troli makanan menghampiri.. Ok ler food brahim tu, sekadar mengisi perut kosong… Now tak xleh tido… Sengah jam lagi sampailer ni kot.. Nnt myollss add in picture ye cuoolls!, dalam flight manado tenet, lagipun pic sume kat hp oluq… Ceria ini dikarang time duk kat airport tadi, pastu sambung lagi. Live ni.. Upload taktau bila ler.. Hihih 25/10/2014, 1035.. IMG_0636 p/s: cuci mata je mampu kat sini..