Tag: intro

europe trip – planning yang tak habis²

This is my 2nd post regarding europe..

Disebabkan kebijaksanaan dan kerakusan abang bijan dan kak rossy, ringgit malaysia jatuh mencanak² dan aku antara orang yang tersepit didalam kemelut yang dicetus oleh mereka. Terima kasih kepada mereka berdua kerana menambah jurang² yang semakin dalam ini.

FB_IMG_1438671413740

Oleh sebab isu politaik yang dicetuskan mereka, i’ll decide to go for short trip. Actually ticket tak pergi tukar lagi, hehe.. Plan nak pergi jumaat ni office KLM, tu pasal keje jumaat ni, kalau tak keje takut tak bangun. hoh! Nak buat online tak boleh pulak, dia tukar untuk semua, so let me go their office for better understanding. Tapi taktau lah kalau sampai office dorang tiba² decide nak pergi lama.. tungguuuuu

imagesCAMC4EDV

P/S: looking for it.

Maju maju, ayuh kita maju…….

tq MR G for the picture

Advertisements

next trip

My next trip will be my biggest  challenge for me and to complete my wishlist before turn 30 years old, (but actually i change my plan already so not wishlist before 30’s but after 30’s,)  solo trip to Europe. My ticket have been bought for this December on my birthday but i would like to change it to January/February 2016. Reason for me to change the date due to budget constraint and i want to have new experience as solo traveller. Insyaallah my hutang will gone by January. so February tu kayalah sikit. hihih. So my other colleagues will going first on December and please enjoy your trip guys.

586-map-eu-debt

So first thing i have to do to reschedule my ticket and i have call KLM but i do not have date yet when i call that time. but now i have a date and to proceed this next month. hihi.

my itinerary complete for hotel and transportation for inter country only. Once Eurolines timetable been issued i will proceed for next action.

Why i choose Eurolines, this is the cheaper bus packages for 30 days only cost me euro 340 in low season instead i go for peak season for 15 days packages it cost me euro 375.. That’s why i plan ahead for better experience. Dah alang²kan, amek sebulan cuti ler. siapa berani nak join? tapi kena amek waktu hari biasa tak boleh peak season macam Disember.

for accommodation the cheapest i get is euro 10 for female dorm / perpax. murah kot..

So Europe, wait for me!

Wish me there, Insyaallah.

I’ll update once i confirm all. so see you soon guys.

rasanya berabuk lagi ler belog ni. hihi.

p/s: korang rasa partner in crime myolls tu join tak?? hhihi.. Calling for Norul!!

hello 2012


as usual after a while xde update, this is 1st entri for 2012.. hehe

anyway, happy 2012 guys..

for this 2012, i’ve been started with holiday…. so mood yang ada mood nak bercuti je.. hehe

let me story the list i shall do for 2012..

target: settlekan hutang rumah before may 2012, mean dapat bonus je, nak clear sume utang renovate rumah… dalam erti kata yang lain, xboleh foya2 lagi tahun ni..

planning: bulan 3 pi china follow api indon survey barang2 kedai…

maybe akan achieve target nk gi travel oversea before 30’s,,, x pergi pun xpe masih ada 4 years to achieve.. heheehe

financial: masih xstabil lagi, tapi klu target berjaya bulan 4 ni, mean that i had extra bugs every month… yahoo… insyaallah, rezeki Allah ada di mana.. so bila ada lebih, nak buat lagi banyak investment… maybe nak beli gold, then tambah saham sikit, next year bila umur panjang baru nak cari umah… hoping that before 30’s i had all this for back up myself if anything happen in future.. kita merancang, tapi Tuhan dah tetapkan ketentuan untuk kita.. tawakal, muhasabah diri…

tukar kereta, tu masih dlm planning, xconfirm lagi, nak gak ada kereta yang lagi selesa dari skarang, klu ada rezeki, hoping klu dapat, lepas ni memang xnak dah tukar kereta..

untuk diri sendiri pulak: nak bersenam selalu untuk lebih sihat, 2011, banyak sangat xsihat, nak jaga pemakanan yang lebih teratur, cukup rehat, 4 bulan skali holiday.. itu bonuslah klu achieve target.. hehe

bersenam bukn untuk kurus hokeh, tapi nak sihat……. 2011 xde langsung aktiviti yang berpeluh..

untuk famili pulak: nak jadi anak / kakak / adik / cucu / anak buah yg baiklah… spend masa banyak dengan dorang.. sometimes no need to investment money / goods to them, just share your sweet with them.. inysaallah, ramai sayang..

bf : masih xde.. 4 month yang sepi tapi happy.. yes, i admit boring lah xde orang nak teman. nak layan kerenah aku yg mengada2 ni.. nak buat macam mana, jodoh xde.. tak nak berharap sangat, aku yg parah kang.. so far mood nak kawen takde dah, kadang2 je rasa bosan melampau..

study : as usual, until june.. i’m gonna bz with assignment & paper… haritu rasa nak muntah asyik kelas je, now dah boleh terima, rasa teruja nak sambung lagi tinggi.. then buktikan kt semua, aku boleh buat.. insyaallah…

kerja: baru 2 ari masuk kerja, masih xbanyak, tggu kak yati masuk keje,, maybe ada projek baru. bestlah.. semoga aku makin sukses dengan kerjaya dan jadi budak baik kt opis..

amboi, berjelalah pulak kali ni.. oklah, nanti sambung. nak tido balik..
good nite, Assalammulaikum..

broken heart

korang ada??

hahahahah..

experience yang xternilai tapi bukan yang terindah hokeh..

waste my time only… semua tu sia2…

but i feel so good when know the truth….  i’m not create the chaos at least…

biarlah, maybe my mistake x investigate betul2.. malah nak gaduh2kan..

yelah, long distance love, siapa boleh jangka? macam2 boleh jadi..

meh nk share, antara beberapa tips mengenali si dia

  1. so tips pertama, make sure partner uollsss bukn milik sesiapa, xkisahlah berbini/laki ke, tunang ke, bf/gf org ke..
  2. make sure korang kenal sesiapa dari bahagian si dia.. paling kurang kawan, klu kenal famili si dia lagi bagus…
  3. jangan percaya bulat2 apa dorg cerita.. maybe sebaliknyA yg berlaku… hehe.. assumptions and imagination itu penting.. hihih
  4. always remember, sedangkan dekat pun boleh tipu, inikan jauh2…
  5. jangan berharap.. bende yang xconfirm pasti ni memang xpayah ler pikir selalu…

tips bila kene tinggal,

  1. nangislah semahu2nya, tapi 2 ari je, itupun time nak tido ler.. klu duk ramai2 xyah lah nk buat drama pulak.. gedik namanya..
  2. jgn duduk sorang2, bzkan diri – buat kerja rumah, asignment ke, gosok lantai bilik air ke..
  3. shopppingggggg
  4. bungkus sume barang dorg bagi, simpan bawah katil..
  5. aktifkan diri, tingkatkan saham..
  6. bila teringat tu, ingat, si dia bukn yang terbaik untuk korang
  7. jangan terburu2 untuk bercinta, korg cume akan sakiti sidia yang baru…
  8. tunjuk korg tu kuat.. xpayahlah asik nk meraung, meroyan je.. xworth it ok?
  9. donlod lagu hits skarang, paling best layan kpop skang.. haha

seriously iollss baru 8 ari single, wlupun iolls xboleh lagi lupekan si dia, tp bila fikir2 blk, buat apa nyusahkan badan iolls untuk die yg maybe bahagia sgt2 skarang…

panjang pulak.. sok ler sambung… heheh.. bye..

i am lucky?

how lucky i am when i still have back up for blog… lupe pulak rumah 1 lagi ni..

blogspot has dumped me, just like sepet do to me..

another 10 entry, iollss ade 1000 entry.. mencik2.. mencik….

yes, as i mention earlier, i being dumped by sepet.. the reason, i still don’t know and the stori how, malahlah nak taip.. karang uollss yg mengalir air mate, iollss gelak je karang.. heheh

so later, iollss akan share dengan uollss, how is feeling being dumped……

p/s: i am ok now…. xdelah meraung macam nak crazy….. nak meroyan pun rase xworth it…

seronokkah?

adakah seronok bila semua manusia sama?

sama kaya, sama cantik ,sama padan?

tiada masalah? tiada masalah kewangan?

jawapannya tentulah tidak……..

hidup tiada masalah umpama penghuni di hospital bahagia

masalah kewangan – mungkn ada yg pernah rasa, ada juga yg bertuah dilahirkan atas duit..   seronok kot bila makan menggunakan sudu emas,

cantik ke? – tidak semua orang cantik ada hidup yang bahagia…

mau hidup indah? corakkan sendiri hidup itu.. pilih jalan yg betul..

p/s: hidup xsusah klu bukn korang yang sendiri susahkan …

lari……

melarikan diri dari sesuatu tidak akan menyelesaikan masalah…

tapi siapa yang berani berhadapan dengan masalah?

ada masanya kita perlu lari dari masalah yg membelenggu..

hmm.. bukan lari, tapi menyejukkan diri mungkin…

bila selesaikan masalah dalam kepanasan, otak tidak digunakan sebaiknya..

sebaliknya hati menjadi raja dan bersorak sekuatnya..!

p/s: mau lari, tapi tidak mampu….. kaki terikat dan tidak mungkin akan terlerai…