Tag: sweet

hello 2012


as usual after a while xde update, this is 1st entri for 2012.. hehe

anyway, happy 2012 guys..

for this 2012, i’ve been started with holiday…. so mood yang ada mood nak bercuti je.. hehe

let me story the list i shall do for 2012..

target: settlekan hutang rumah before may 2012, mean dapat bonus je, nak clear sume utang renovate rumah… dalam erti kata yang lain, xboleh foya2 lagi tahun ni..

planning: bulan 3 pi china follow api indon survey barang2 kedai…

maybe akan achieve target nk gi travel oversea before 30’s,,, x pergi pun xpe masih ada 4 years to achieve.. heheehe

financial: masih xstabil lagi, tapi klu target berjaya bulan 4 ni, mean that i had extra bugs every month… yahoo… insyaallah, rezeki Allah ada di mana.. so bila ada lebih, nak buat lagi banyak investment… maybe nak beli gold, then tambah saham sikit, next year bila umur panjang baru nak cari umah… hoping that before 30’s i had all this for back up myself if anything happen in future.. kita merancang, tapi Tuhan dah tetapkan ketentuan untuk kita.. tawakal, muhasabah diri…

tukar kereta, tu masih dlm planning, xconfirm lagi, nak gak ada kereta yang lagi selesa dari skarang, klu ada rezeki, hoping klu dapat, lepas ni memang xnak dah tukar kereta..

untuk diri sendiri pulak: nak bersenam selalu untuk lebih sihat, 2011, banyak sangat xsihat, nak jaga pemakanan yang lebih teratur, cukup rehat, 4 bulan skali holiday.. itu bonuslah klu achieve target.. hehe

bersenam bukn untuk kurus hokeh, tapi nak sihat……. 2011 xde langsung aktiviti yang berpeluh..

untuk famili pulak: nak jadi anak / kakak / adik / cucu / anak buah yg baiklah… spend masa banyak dengan dorang.. sometimes no need to investment money / goods to them, just share your sweet with them.. inysaallah, ramai sayang..

bf : masih xde.. 4 month yang sepi tapi happy.. yes, i admit boring lah xde orang nak teman. nak layan kerenah aku yg mengada2 ni.. nak buat macam mana, jodoh xde.. tak nak berharap sangat, aku yg parah kang.. so far mood nak kawen takde dah, kadang2 je rasa bosan melampau..

study : as usual, until june.. i’m gonna bz with assignment & paper… haritu rasa nak muntah asyik kelas je, now dah boleh terima, rasa teruja nak sambung lagi tinggi.. then buktikan kt semua, aku boleh buat.. insyaallah…

kerja: baru 2 ari masuk kerja, masih xbanyak, tggu kak yati masuk keje,, maybe ada projek baru. bestlah.. semoga aku makin sukses dengan kerjaya dan jadi budak baik kt opis..

amboi, berjelalah pulak kali ni.. oklah, nanti sambung. nak tido balik..
good nite, Assalammulaikum..

oh yeah!

in another days, there will be december waiting for us…
n in december a lot things happen, big one, try guess? heheh
yeahhhh.. suke2!!!

another things is wait for me is external audit.. yihaaa!!

eventhough external audit has schedule on december, our preparation has begin early than that.. sekarang pun dah kejar orang…. tapi dah orng xnak buat, what we can do anyway?

today my ex boss calling me… happy for him.. had a new job.. had a great team hopefully.
he’s the one develop me as human and give me a lot things to learn..
and he saving my life from lion…
that kindness i can’t forgot until i die, and he pass me to the right person, who also give me all supportive, freedom and teach me a lot things that i never like before..

so AY, please learn from the lesson.. you are great, eventhough you are kamchong sometime, i still can handle it.. hihihi
just be you are! takecare of your good family!

for my current boss, stay tune… you’re the great of the great boss!! sayang kak yati!

n for all ex SHE Officers, shah, abg megat, hazwan, abg faizal, Kak Lala, nice to know all of you.. hopefully your guys happy with your lovely family and dimurahkan rezeki walaupun berada dimana. pardon me for the bad attitude, sayakan little sister in the dept, pretender.. heheh…

p/s: ini bukan bodek, kebenaran!

my own house

i do want my own house right now…
i’m really like myself when i’m live alone for last three month..

as i mention everywhere, regarding my home, previous home will be destroy any time from now…

a day before raya i has move in into new house that i’ve been renovated..
living alone hokeh, and that is great…

now everybody is moving, a guys at upstairs, me n mom in one house..
but we are separate eventhough still under the same roof but different way, different front door..
this house, rumah sewa 4 pintu..
this house has build for us in future if anything happen, and has been rented since it ready to occupied, i think before i enter to kindergarten…
who would have thought the end we all live here but separate?
but then, whatsoever, life must goes on right?

and anyhow, i would like to have my own house.. xkira…
i love when i’m alone… ;p

p/s: we’re different.. really different!

apa ntah

apa ntah aku nak update ni… heheh
xde apa.. saja je..

hey, this november okeh.. OMG… time like water… no return… no turn back.. n we become old already.. no one being baby right?

Alhamdullilah with the sustenance given by Allah… eventhough i have a lot debt, i’m still alive…
eventhough i done my assignment last minutes, i still get A for the result…. hehe..

TQ Ya Allah for the rahmat… for the kurnia… for the healthy…
Insyaallah, i’m try to be good.. i’m still try.. Insyaallah..

i had long term planning.. for future.. to be better.. Insyaallah..

p/s: ex gratia buln depan, 500 nk beli beg kt fossil… dah aim, geram!

berbaloi – baloi

got the result for last 2 exam, and is big A…. yahooooooo

memang sangat berbaloi2, even though i’m not properly read the module and the assignment was last minute prepared…
i am damn lucky…

terus rase insaf nk prepare assignment awal, tp xbuat lagi assignment nak hantar next sunday.. hahahahah.. cite mcm kel kan…

anyway, that’s the only happening story happen to me this weekend…

p/s: bosan…..