Tag: tips

tips: meet somebody

instead of greeted on her/his weight gain, you can said anything to his/her especially infront others either online or face to face….

contohnya:
” lama xjumpa, cantiklah sekarang” (walaupun muka dia macam longkang time tu)
” apa khabar musalman? berseri2lah awak, bagi petua sikit….”
” hi salmah, wah bergayanya kau…”

puji-puji sikit kawan tu supaya dia xkecik hati dan nak jumpa korang selalu… ­čÖé

i don’t know others, for me this sensitivite question…
sama macam cerita politik, agama, sometime sukan pun boleh buat orang angkat kerusi…

p/s: still looking….

Advertisements

broken heart

korang ada??

hahahahah..

experience yang xternilai tapi bukan yang terindah hokeh..

waste my time only… semua tu sia2…

but i feel so good when know the truth….┬á i’m not create the chaos at least…

biarlah, maybe my mistake x investigate betul2.. malah nak gaduh2kan..

yelah, long distance love, siapa boleh jangka? macam2 boleh jadi..

meh nk share, antara beberapa tips mengenali si dia

  1. so tips pertama, make sure partner uollsss bukn milik sesiapa, xkisahlah berbini/laki ke, tunang ke, bf/gf org ke..
  2. make sure korang kenal sesiapa dari bahagian si dia.. paling kurang kawan, klu kenal famili si dia lagi bagus…
  3. jangan percaya bulat2 apa dorg cerita.. maybe sebaliknyA yg berlaku… hehe.. assumptions and imagination┬áitu penting.. hihih
  4. always remember, sedangkan dekat pun boleh tipu, inikan jauh2…
  5. jangan berharap.. bende yang xconfirm pasti ni memang xpayah ler pikir selalu…

tips bila kene tinggal,

  1. nangislah semahu2nya, tapi 2 ari je, itupun time nak tido ler.. klu duk ramai2 xyah lah nk buat drama pulak.. gedik namanya..
  2. jgn duduk sorang2, bzkan diri – buat kerja rumah, asignment ke, gosok lantai bilik air ke..
  3. shopppingggggg
  4. bungkus sume barang dorg bagi, simpan bawah katil..
  5. aktifkan diri, tingkatkan saham..
  6. bila teringat tu, ingat, si dia bukn yang terbaik untuk korang
  7. jangan terburu2 untuk bercinta, korg cume akan sakiti sidia yang baru…
  8. tunjuk korg tu kuat.. xpayahlah asik nk meraung, meroyan je.. xworth it ok?
  9. donlod lagu hits skarang, paling best layan kpop skang.. haha

seriously iollss baru 8 ari single, wlupun iolls xboleh lagi lupekan si dia, tp bila fikir2 blk, buat apa nyusahkan badan iolls untuk die yg maybe bahagia sgt2 skarang…

panjang pulak.. sok ler sambung… heheh.. bye..