Tag: travel

Travel

Even though It’s short trip only, out from busy city is always the best choice to choose isn’t?
My only problem is I can’t control my cash flow.
I just spend without thinking the next day…
But you can make money not memory right?
How long do you think our feet can go?
……..
……
….
..
.
Around the world perhaps.

IMG_0203.JPG

P/s: next trip is KK one more time and hoping HIMYD not there.. I can’t stand for long distance anymore!! [^_*]

welcome 2014

hi all.
happy 2014. hoping there is good news in this year.
bye 2013 and bad memories .

my first holiday for 2014, KOREA!!!

I love my experience for first day, thanks a lot to the Hongdae citizen that help me to pick up my t-money that been falling to the otherside gate and kind ahjussi that help me even thought he can’t speak english. seriously SYIOK.
and this my first night at Hongdae Korea. unfortunately i’m been slept at 6pm until almost midnight and now i can’t sleep..
i’m really excited to explore Korea tomorrow.
will update another story soon.

do you guys thinks i can proceed with the HIMYD in here….

oh suck, most of the keyboard function in this room not function. later i add ok.. hihi

my trip to jogja

day 1:
smpai dah gelap, so letak je barang kt Pan Family, straight gi Malioboro street
naik kuda gi alun-alun kidul

day 2st:
– borobudur (ruginya tak bawak student card), ticket RP190,000
lunch kt sekar kedaton restaurant.. highclass sikit, tp saja nak rasa royal food.
– merapi, ticket rp 3,000 (naik jip pergi atas, rp 250,000)
– prambanan (sampailah dorg tutup), tak ingt pulak bayar brapa (gunakan indonesian guys yg follow kitorg, rasanya dalam rp 30,000 je..

malam gi massage – full body rp325,000 kt siska salon.. hihi
dinner kfc, balik hotel.

day 3:
– gunung kidul – water rafting at Gua Kalisuci, serious best.. price 65,000.. habis lencun semua
lunch kt restaurant biasa je.. xsmpai rp 20k pun habis..
– pantai pulak, pantai kukup n pantai sanduk.. pantai kukup terbaik.. serious cun gila view kt sini… kawan2 yg pernah gi tanah lot bali, sini lagi cantik.. memang suci lagi..
smpai bandar dah malam, lepak kt shopping mall je, Plaza ambarrukmo. layan movie Java Heat (pelakon omputih dia berlakon dlm twilight. tak tau nama).. best jugak.. khusyuk mak tgk.. lepas tu lepak minum starbucks

day 4:
jalan2 dalam bandar je, pergi kraton (biasa je, xsemua tmpt boleh masuk, byk lukisan ngn batik), shopping kebaya batik, brownies kt amanda dan beli kuih bakpia 25.
pukul 1 lebih dah smpai airport.
check in je barang terus gi lepak kt restaurant dalam tu smpai nk muntah.. panas sgt..

p/s: gambar kan see from my instagram/ fb ok.. hihi..

travel and travel

this year i’ve been to oversea twice already.. cuti dalam malaysia pun belum lagi…
eventhough bangkok off for business trip, still we had a time for shopping..
but still have a lot place that we not visit.. later and again.. hehe
me and api indon off to bangkok on 24th february and back on 1st march. than i’m continue holiday to saigon with officemate from 5th to 9th march.
travel with man and ladies seriously very very different…
some more in group.. and i’m not the person can’t wait for others.. get my things and that’s all.. no more jalan2.. but those people incredible amazing… tak bosan shopping..

bangkok – a bit clean than saigon, but sesak with people.. sama macam kt china..every lorong ada je orang.. halal food susah sikit (makanan arab boring), transport senang, can speak little only,tak tau nak beza shemale..

saigon – halal food senang (mlayu champa byk bukak restaurant), duit malaysia / usd / dong semua accepted, town yg sesak n a bit dirty with a lot of motorcycle…. crazy.. 1st day semua terlopong tengok motor..communication memang hancur (except kt area ben thanh market cuz ada malaysian street), signboard semua bahasa dia.. hoh..

later kita letak picture pulak.. xde mood nk download picture. hehe

p/s:: next trip plan go to korea not over than 3 people… seriously cannot go with many people…

cuti lagi

banyaknya plan, tapi ongkosnya nggak ada.. hehe

this december i had a lot of plan, but never know that it can be happen or not…

tapi plan nak bercuti sampai tahun depan penuh..  ada je jalan nak pi..

antaranya sarawak, korea, bali, vietnam, whichever is island and last not least, naik cruise.. serius teringin..

so from now, i will start my saving till its enough kot…

asb tak cukup boleh korek tabung hajikan… hahaha..

for me, holiday is much better than spending for things.. the memory, the food, the time and all! it’s such wonderful, spend time with lovely friends free of thinking any problem, i hope so..

p/s: surely really really not ready yet!!

setelah sekian lama….

menghilangkan diri, i’m back with new mission, new netbook.. eh terbagitau pulak… :p

ini nak cerita,

bulan tiga yg lalu saya ke china,

berkunjung ke negara orang,

baik lagi negara sendiri…

maybe because my trip purpose is not for travel or shopping matters, teman api indon semata2…

china especially guangzhou is heaven for shopping.. memang murah for things tapi mahal kt makan, transport and accomodation..

sempat jugak berkunjung  ke negara jiran yg havoc iaitu hongkong, tapi  takat sampai kowloon je.. pergi pun balik hari.. ikut orang lelaki memang xbest… boring seh…

travel to guangzhou with air asia, tiket murah tapi travel malamlah… ramai jugak melayu pergi sana, sedih steward cakap cina ngn iolls.. menciksss..

sampai je Baiyun Airport, terus menggigil kesejukan….. oh damn…. nasib ada jaket MNG yg dibeli sempena kepergianku ke China ini… tebal mana jaket itu, tetap tidak mampu menahan kesejukan yg melanda… untungnya kami ke china dengan peniaga berpengalaman seperti nasir, dptlah tinggal di apartment kawan beliau.. terimakasih nasir menjadi tourist guide dan menjaga kebajikan kami sepanjang disana…

hari pertama di sana, perkara pertama yg dibeli ialah sehelai shawl untuk menambahkan ketahanan diri dengan cuaca yg masih dingin.. mujur smpai sudah hujung musim, agaknya klu awal lagi pergi, mahulah kami xkeluar rumah…. cuacanya sejuk tapi lembap.. tiada satu pun kereta yg berkilat dpt dilihat di sini.. selepas 3 hari barulah berjumpa dengan matahari yg dirindui, tapi masih tidak berapa panas seperti disini..

penatlah tulis… to be continue with pic ok?? cya